της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου
Τη χρήση συσκευών που φοριούνται (wearables) επιδοτούν τώρα οι ασφαλιστικές εταιρείες, στην προσπάθειά τους να ενθαρρύνουν τους πελάτες τους να υιοθετήσουν πιο υγιεινές συνήθειες και να αθλούνται περισσότερο, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες για εκδήλωση ασθενειών που σχετίζονται με την παχυσαρκία και την καθιστική ζωή τα επόμενα χρόνια.
Στο πλαίσιο αυτό, η αμερικανική Aetna ανακοίνωσε πρόσφατα πρόγραμμα επιδότησης του Apple Watch. Το παράδειγμά της ακολούθησε και η καναδέζικη John Hancock που ανακοίνωσε αντίστοιχο πρόγραμμα, με το οποίο προσφέρει το Apple Watch Series 2 έναντι μόλις 25 δολαρίων (ενώ η αρχική τιμή του ανέρχεται στα 369 δολάρια), στα ενεργά μέλη του προγράμματος Vitality.
Οι χρήστες λαμβάνουν το πολυχρηστικό ρολόι ως μέρος του προγράμματος, με υποχρέωση να καταγράφουν τις επιδόσεις τους σε μια σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων (περπάτημα, κολύμβηση, ποδηλασία, τρέξιμο) και να επιτύχουν συγκεκριμένους στόχους. Εάν οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται, τότε ο χρήστης τιμωρείται με μηνιαίο “πέναλτι” για την χρήση της συσκευής, με το συνολικό πρόστιμο να αποπληρώνεται σε ορίζοντα 24 μηνών.
“Πλήρωσε 25 δολάρια προκαταβολικά για το Apple Watch και εάν παραμείνεις ενεργός, δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις περισσότερο”, είναι το μήνυμα των ασφαλιστικών, που αξιοποιούν τα wearables στην προσπάθειά τους να “προλάβουν” τα προβλήματα υγείας προτού αυτά εκδηλωθούν…