Groupama: Τι κάνει μια επιχείρηση να ξεχωρίζει ανάμεσα σε τόσες άλλες;

Τι κάνει μια επιχείρηση να ξεχωρίζει ανάμεσα σε τόσες άλλες; Το μυστικό βρίσκεται στις αξίες της. Η ομαδική ασφάλιση βοηθά στη δημιουργία μιας σύγχρονης εταιρικής κουλτούρας, με βάση το ευρωπαϊκό πρότυπο, που βελτιώνει συνεχώς το επίπεδο των παροχών των εργαζομένων της.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα ακολουθούν το παράδειγμα της Ευρώπης και προσφέρουν στους εργαζόμενους συνδυασμό αποδοχών και extra παροχών. Η ομαδική ασφάλιση είναι ένας προσιτός, εναλλακτικός τρόπος ανταμοιβής του προσωπικού, ιδανικός για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Στόχος των προγραμμάτων ομαδικής ασφάλισης, είναι να ενισχύσουν το αίσθημα της ασφάλειας για τους εργαζόμενους σε σχέση με την υγεία ή τη σύνταξη, αυξάνοντας έτσι την ικανοποίησή τους.

Σήμερα που λόγω της πανδημίας κυριαρχεί το αίσθημα της ανασφάλειας, τόσο σε σχέση με την εργασία όσο και με την υγεία, μία τέτοια κίνηση θα δώσει στους εργαζόμενους την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να νιώθουν ασφαλείς. Κάτι που σίγουρα θα αυξήσει την παραγωγικότητα, θα ευνοήσει το εργασιακό κλίμα, θα προσελκύσει νέα στελέχη και θα προβάλλει προς τα έξω το δυναμικό προφίλ της επιχείρησης.

Τι είναι η Ομαδική Ασφάλιση;

Η Ομαδική Ασφάλιση είναι ένα ιδιαίτερο είδος ασφάλισης που απευθύνεται σε κάθε είδους επιχειρήσεις (μικρομεσαίες ή μεγάλες) και οργανισμούς (Σωματεία, Σύλλογοι, Ενώσεις κλπ.). Προσφέρει κάλυψη για κινδύνους που σχετίζονται με τη Ζωή, την Υγεία, αλλά και για θέματα που αφορούν την Αποταμίευση και τη Σύνταξη.

Οι Δύο Βασικές Κατηγορίες της Ομαδικής Ασφάλισης:

1. Ασφάλιση Ζωής/Ατυχήματος/Υγείας

Τα προγράμματα ομαδικής ασφάλισης σε αυτήν την κατηγορία προσφέρουν μια σειρά καλύψεων για πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες υπηρεσίες υγείας, τόσο στον ίδιο τον εργαζόμενο όσο και στην οικογένειά του, αλλά και ασφάλεια εισοδήματος, σε περίπτωση που ο εργαζόμενος δεν μπορεί να εργαστεί λόγω κάποιου ατυχήματος ή ασθένειας.

2. Αποταμίευση/Σύνταξη

Τα προγράμματα ομαδικής ασφάλισης σε αυτήν την κατηγορία αφορούν την αποταμίευση και τη σύνταξη. Δηλαδή, επιτρέπουν στον εργαζόμενο να δημιουργήσει ένα κεφάλαιο για να συμπληρώσει το εισόδημά του στα χρόνια της σύνταξης.

Η Ομαδική Ασφάλιση Συμφέρει… Επιχειρήσεις και Εργαζόμενους!

Ένα συμβόλαιο ομαδικής ασφάλισης βοηθά τις επιχειρήσεις να κρατήσουν ικανοποιημένα τα ικανά στελέχη και το προσωπικό τους με ένα σχετικά χαμηλό κόστος, αφιερώνοντας ελάχιστο χρόνο. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι ανάλογα με τις παροχές νιώθουν ασφαλείς στο σήμερα και σίγουροι για το μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, και οι δύο πλευρές βγαίνουν σίγουρα κερδισμένες.

Τα οφέλη για την επιχείρηση:

  • Αμοιβή προσωπικού με χαμηλό κόστος

  • Αύξηση της ικανοποίησης των εργαζομένων και της παραγωγικότητάς τους

  • Ενίσχυση του καλού κλίματος και της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη
  • Ενίσχυση του προφίλ της εταιρείας, ως μία σύγχρονη επιχείρηση που συμβαδίζει με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, προσφέροντας στους εργαζόμενους κάτι πέρα από το συνηθισμένο.
  • Προσέλκυση νέων δυναμικών στελεχών από την αγορά
  • Ελάχιστος χρόνος απασχόλησης για τη διαχείριση των προγραμμάτων. Μετά τη σύναψη του συμβολαίου, όλη η διαχείριση και η εξυπηρέτηση πραγματοποιείται μεταξύ της ασφαλιστικής εταιρείας και του ασφαλιζόμενου. Είναι σημαντικό να επιλεχθεί ένας έμπειρος ασφαλιστικός συνεργάτης που προσφέρει άψογη εμπειρία εξυπηρέτησης και τα κατάλληλα εργαλεία.

Τα οφέλη για το προσωπικό:

  • Έμμεση ενίσχυση του εισοδήματος (και χωρίς παρακρατήσεις)
  • Απόκτηση ασφάλειας ζωής/υγείας για όλη την οικογένεια ή προγράμματος αποταμίευσης

  • Αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς για το παρόν και το μέλλον
  • Συμπλήρωση και αναβάθμιση των παροχών του κοινωνικού ταμείου

  • Τόνωση του ενδιαφέροντος και αίσθημα ικανοποίησης προς την επιχείρηση

 

Διαβάστε περισσότερα στο blog της Groupama Ασφαλιστικής

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*