Aύριο o μεγάλος γάμος

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας αύριο δίνει τη συγκατάθεση της για τον μεγάλο “γάμο” και τους όρους πώλησης του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής στον Αμερικανικό επενδυτικό όμιλο CVC Capital Partners. Ο βασικός μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα δώσει επισήμως αύριο στην γενική συνέλευση τη θετική του ψήφο.

Η Εθνική Ασφαλιστική αποτιμήθηκε από τον αγοραστή και τον πωλητή στα 505 εκατ. Ευρώ. Για το 90% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής, το CVC Capital Partners θα καταβάλει 454 εκατ. Ευρώ αλλά ένα μέρος του τιμήματος (έως 120 εκατ. €) συνδέεται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων μέχρι το 2026.

Η Εθνική Τράπεζα για τα επόμενα 15 χρόνια θα διανέμει κατ’ αποκλειστικότητα, από το δίκτυο της, τα προϊόντα της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η Εθνική Τράπεζα δεσμεύεται να αποζημιώσει το CVC Capital Partners για ενδεχόμενη επιδείνωση των αποθεματικών. Το ανώτατο όριο της αποζημίωσης για το παλαιό χαρτοφυλάκιο Υγείας είναι περιορισμένο χρονικά (5 έως 10 χρόνια από την ολοκλήρωση της συναλλαγής).

Το CVC Capital Partners έχει ήδη επενδύσει 750 εκατ. Ευρώ στην Ελληνική Αγορά και από αύριο καθίσταται ο μεγαλύτερος παίκτης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες κινήσεις “καθετοποίησης” των υπηρεσιών του, με αποκλειστικές συνεργασίες και συμμαχίες στον τομέα της Υγείας.

Πηγή: Banks.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*