Γιώργος Ζάχος: Οι βασικοί στόχοι για την NP Ασφαλιστική είναι ξεκάθαροι

Επιμέλεια: Ελενα Ερμείδου

Εξι βασικούς στόχους θέτει η NP Ασφαλιστική για το 2021. Μεταξύ αυτών η αύξηση της παραγωγής μέσω του Δικτύου. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Ζάχος Διευθύνων Σύμβουλος στην NP Ασφαλιστική τονίζει:

‘To 2020 ήταν ένα δύσκολο έτος για την ελληνική οικονομία και την ασφαλιστική αγορά. Η πανδημία και τα δύο lockdown επηρέασαν την δυναμική που είχε εμφανίσει η ασφαλιστική αγορά τα τελευταία χρόνια και ουσιαστικά επιβράδυναν τους ρυθμούς ανάπτυξης. Πάραυτα, τα ετήσια παραγωγικά στοιχεία 2020 παρουσιάζουν ανθεκτικότητα στις Γενικές Ασφαλίσεις και μικρή αύξηση, γεγονός που επιβεβαιώνει τη διαπίστωσή ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες άντεξαν και σε αυτήν την κρίση.

Για την NP Ασφαλιστική, το 2020 ήταν μία ακόμη χρονιά που ανέδειξε την κεφαλαιακή της επάρκεια και την ισχυροποίηση της θέσης της, ακόμη και σε αυτές τις αρνητικές συγκυρίες. Οι Δείκτες Φερεγγυότητας της Εταιρίας μας είναι από τους υψηλότερους στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά, καθώς με στοιχεία 31/12/2020, ο Βασικός Δείκτης SCR είναι στο 290% και ο Ελάχιστος Δείκτης MCR στο 1.150%, ενώ η στρατηγική απόφαση της Εταιρίας να αναπτύσσεται αποκλειστικά και μόνο μέσω του δικτύου συνεργατών μας, μας διαφοροποιεί από την υπόλοιπη αγορά και συμβάλλει στη δημιουργία των καλών μας αποτελεσμάτων.

Για την NP Ασφαλιστική, οι βασικοί στόχοι είναι ξεκάθαροι:

– Aύξηση παραγωγής μέσω του Δικτύου Συνεργατών μας

– Δημιουργία νέων Εταιρικών Γραφείων και Καταστημάτων

– Υψηλή Εισπραξιμότητα στα συμβόλαια όλων των Κλάδων

– Περαιτέρω ενίσχυση των Ιδίων Κεφαλαίων μας και διατήρηση των πολύ υψηλών Δεικτών Φερεγγυότητας μας

– Αξιοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Εταιρίας για αύξηση της παραγωγικότητας του Δικτύου μας

– Περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας προς των ασφαλισμένους μας

Έχει έρθει επιτέλους η στιγμή να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της Ιδιωτικής Ασφάλισης και του Κράτους σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στις φυσικές καταστροφές που πλήττουν τη χώρα μας. Τα φαινόμενα «Θάλεια» τον Αύγουστο 2020, «Ιανός» τον Σεπτέμβριο 2020 και ο σεισμός στη Σάμο (Οκτώβριος 2020) ανέδειξαν για ακόμη μία φορά την ανάγκη συμμετοχής της ιδιωτικής ασφάλισης στην αντιμετώπιση των ζημιών από φυσικές καταστροφές”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*