150 εκ. επιπρόσθετες δόσεις αγόρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τη Moderna

Επιπλέον 150 εκατομμύρια δόσεις αγόρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το εμβόλιο της Moderna και έχει προγραμματιστεί να παραδοθούν το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Με τη προσθήκη της νέας αγοράς, συνολικά 310 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna παραγγέλθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως σήμερα με στόχο την παράδοση εντός του τρέχοντος έτους.

Στο πλαίσιο της σύμβαση είναι δυνατή η επιλογή αγοράς ακόμη 150 εκατομμυρίων δόσεων οι οποίες σχεδιάζεται να παραδοθούν το 2022.

Το  εμβόλιο έναντι της COVID-19 της  Moderna είναι ένα εμβόλιο mRNA, το οποίο αναπτύχθηκε από την Moderna και ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας των ΗΠΑ και Κέντρο Εμβολίων για Λοιμώδη Νοσήματα (NIAID).

«Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Moderna και την πλατφόρμα mRNA μας. Η σημερινή αγορά επιπλέον 150 εκατομμυρίων δόσεων αυξάνει τη συνολική παραγγελία του εμβολίου COVID-19 σε 310 εκατομμύρια για παράδοση το 2021», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel.

Ο ίδιος πρόσθεσε στα λεγόμενά του ότι  «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε συζητήσεις μαζί μας για το πώς να προετοιμαστεί για το 2022, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης πιθανών παραλλαγών και η Επιτροπή έχει μια επιλογή για επιπλέον 150 εκατομμύρια δόσεις για παράδοση το 2022».

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε στην Moderna υπό όρους άδεια κυκλοφορίας (CMA) εμβολίου για την COVID-19, βάσει της σύστασης του τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για τη χρήση του εμβολίου COVID-19 για ενεργό ανοσοποίηση και για την πρόληψη της  νόσου που προκαλείται από τον ιό SARS-CoV-2 σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*