Σχέδια γνωστής ασφαλιστικής με φήμη καλή, για νέα μερίδια στην αγορά

της Ελενας Ερμείδου

Γνωστή πολύ γερή κεφαλαιακά ασφαλιστική και με πολυ καλό όνομα και φήμη στην αγορά  έχει ξεκινήσει να κάνει  αγώνα δρόμου μαζί με τους συνεργάτες της, επιχειρώντας να πάρει νέα μερίδια μπαίνοντας στην αυριανή αγορά του τουρισμού και της εστίασης με το που θα ανοίξει η πόρτα.

Ξεκίνησε χαρτογραφώντας τον κλάδο του τουρισμού, μελετώντας τα προφίλ των ξενοδόχων, τις νέες ανάγκες που θα προκύψουν μετά την άρση των περιορισμών κίνησης και κάνει εκπαιδευτικά σεμινάρια. Ο κύκλος των σεμιναρίων περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες του IW όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα πρέπει να έχει στην φαρέτρα του ο ασφαλιστής για να πουλήσει το προϊόν του.
O τουρισμός θα πρέπει να ξέρουν οι ασφαλιστές και οι διοικήσεις των ασφαλιστικών με βάση τα μοναδικά φυσικά, πολιτιστικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του κάθε προορισμού, μπορεί να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την οικονομική, κοινωνική και αειφόρο ανάπτυξη. Η εμπειρία της πανδημίας επιβεβαιώνει πόσο σημαντικός είναι για τη διαβίωση σε όλο τον κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη που είναι η πιο δημοφιλής τουριστικά ήπειρος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ εκτίμησε μετά την πανδημία ο τουρισμός θα αποκτήσει και πάλι μαζικά χαρακτηριστικά και θα πρέπει να εστιασθούν οι προσπάθειες στη διαχείριση των προορισμών, για να αποφευχθούν περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Η ασφαλιστική αγορά επίσης θα πρέπει να γνωρίζει ότι Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε επενδύσεις που αφορούν στην πιστοποίηση των πράσινων προορισμών και επιχειρήσεων με ρεαλιστικά κριτήρια, σε πολιτικές εξοικονόμησης των φυσικών πόρων και σε σχέδια με την παροχή κινήτρων που θα επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Σημασία μεγάλη θα δοθεί στην υλοποίηση επενδύσεων σε υποδομές, σε επίπεδο επιχειρήσεων και προορισμών καθώς και στις συνεργασίες του τουρισμού με το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων καθώς και στις πολιτικές που θα σχεδιαστούν για την ανάπτυξη των εργαζομένων προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις στο διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό τουριστικό περιβάλλον.

Ανοικτά πεδία για τους ασφαλιστές είναι ο κλάδος της εστίασης, των τροφίμων, της μεταφοράς τροφίμων, οι χρονομισθώσεις – βραχυχρόνιες μισθώσεις, οι ευθύνες –ειδικά στις μέρες μας, η εξασφάλιση λειτουργικότητας, οι ταξιδιωτικές καλύψεις, η ασφάλιση ξενοδοχείων και τουριστικών επιχειρήσεων, η ασφάλεια προσωπικών δεδομένων, η ασφάλιση cyber κινδύνων.
Κομβικός ο ρόλος λοιπόν της εκπαίδευση, του ενημερωμένου και καλού πωλητή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*