Σύλλογος Ζημιωθέντων Ασπίς Πρόνοια

Ασπίς: Δύο προτάσεις για την οριστική επίλυση των προβλημάτων

ης Ελενας Ερμείδου

Δύο προτάσεις καταθέτει σήμερα ο Σύλλογος Ζημιωθέντων Ασπίς Πρόνοια για το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων και την οριστική επίλυση του θέματος. Ο Σύλλογος εστιάζει στην διαδικασία εκκαθάριησς με την απαλοιφή των γραφειοκρατικών. Ζητά να γίνουν αλλαγές στα λογιστικά για την αντιμετώπιση των κρίσιμων θεμάτων.

Ειδικότερα ζητά από τον υπουργό Οικοονομικών Χρήστο Σταϊκούρα:

  • Να διαγραφούν όλες οι προσαυξήσεις σχετικά με την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, προκειμένου να πουληθούν χωρίς βάρη τα δεκάδες ακίνητα της Ασπίς Πρόνοια και το τίμημα να διανεμηθεί στους δικαιούχους ασφαλισμένους και κατ’ επέκταση στην αγορά
  • Να μην απαιτηθούν πρόσθετα δικαιολογητικά τα οποία παρακωλύουν τις διαδικασίες πώλησης, όπως δεν απαιτούνται σε όλες τις διαδικασίες πλειστηριασμών και πτωχεύσεων. Θα μπορούσε για παράδειγμα να ισχύσει η παρ.8 Άρθρο 170 του νόμου  4738/2020 και για τις ασφαλιστικές εταιρείες που βρίσκονται σε εκκαθάριση.

Επιχειρηματολογώντας τονίζει ότι “το όφελος από την απαλλαγή αυτών των υποχρεώσεων θα αποδειχθεί μεγαλύτερο από την εφαρμογή τους, αφού θα ξεκλειδώσει περιουσιακά στοιχεία πολλών εκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα διοχετευτούν στην αγορά η οποία πεινάει για κεφάλαια και επενδύσεις”, υπενθυμίζοντας το ενδιαφέρον που υπάρχει για τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία τα οποία αποτελούν τροχοπέδη στην αγορά και την ευρύτερη οικονομία.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*