Ο αντίκτυπος της πανδημίας στα αντασφαλιστικά κεφάλαια

της Ελενας Ερμείδου

2,7% συρρικνώθηκαν τα εναλλακτικά αντασφαλιστικά κεφάλαια το πρώτο εξάμηνο του 2020, ILS, σχήματα εγγυήσεων και ομόλογα καταστροφών, σύμφωνα με την Guy Carpenter.

Τα συνολικά αντασφαλιστικά κεφάλαια σύμφωνα με τη Guy Carpenter και την A.M. Best αυξήθηκαν 1% το πρώτο εξάμηνο του 2020 εν συγκρίσει με το τέλος του 2019.

Την συρρίκνωση των εναλλακτικών αντασφαλιστικών κεφαλαίων, την αποδίδει ηGuy Carpenter στην ανασφάλεια και στον αντίκτυπο που έχει δημιουργηθεί από τον Covid-19, τονίζοντας ότι είναι δύσκολο να γίνουν μελλοντικές εκτιμήσεις. Υπογραμμίζει ότι η ανάκαμψη των κεφαλαιαγορών το δεύτερο τρίμηνο οδήγησε στο να ανακάμψει η αντασφαλιστική αγορά, ωστόσο παρατηρεί ότι ενώ τα παραδοσιακά αντασφαλιστικά κεφάλαια αυξήθηκαν τα εναλλακτικά μειώθηκαν στα τέλη του Ιουνίου.

Η κεφαλαιακή θέση του κλάδου σύμφωνα με την μεσιτική αντασφαλίσεων ενισχύθηκε κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους μήνες. Την ίδια στιγμή οι εισροές τρίτων από σχήματα εγγυήσεων από έτος σε έτος μειώθηκαν.

Το αποδίδει αυτό στην αβεβαιότητα που συνδέεται με τον Covid-19 και την παγίδευση των κεφαλαίων για εκτεταμένο χρονικό διάστημα. Επί πλέον η μεσιτική υπογραμμίζει πως συνεχώς παρακολουθείται και εκτιμάται o συσχετισμός που δημιουργεί ο Covid-19 με τα εναλλακτικά αντασφαλιστικά κεφάλαια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*