Δράσεις 100 εκ. ευρώ, δουλειές για ασφαλιστές

της Ελενας Ερμείδου

Οι ασφαλιστικές που ήδη έχουν ανοίξει τα επιχειρηματικά τους μοντέλα προς την ηλεκτροκίνηση, ηλεκτρικά δίκυκλα, ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά οχήματα είναι βήματα μπροστά.

Δια του λόγου του αληθές, δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 7 Αυγούστου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3323 Β/7.8.2020) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)  για τη δράση «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ», μέσω της οποίας επιδοτείται η αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικών οχημάτων (αυτοκινήτων, δίκυκλων, ποδηλάτων).

Αυτό πρακτικά για τους ενδιαφερόμενους που θα επιλέξουν την ηλεκτρική μετακίνηση ότι από το περασμένο Σάββατο 8 Αυγούστου μπορούν να κάνουν  δαπάνες, δηλαδή να δώσουν προκαταβολή ή να αγοράσουν/μισθώσουν το ηλεκτρικό όχημα που επιθυμούν και η δαπάνη να είναι επιλέξιμη προς επιδότηση (υπό τις προϋποθέσεις που ορίζονται από την απόφαση).

Σύμφωνα με την ΚΥΑ πηγή χρηματοδότησης της δράσης είναι το Ταμείο των Ρύπων, που έχει ήδη πιστώσει 45 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στα έσοδα του 2019. Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός   προϋπολογισμός της  δράσης  μέχρι το τέλος του 2021 θα είναι 100 εκατ. ευρώ.

Για τους ασφαλιστές, πρακτικά σημαίνει ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο κινδύνων από την ηλεκτρική μετακίνηση, όπως για παράδειγμα είναι οι Ευθύνες, οι κίνδυνοι περιουσίας, οι ασφάλιση στόλων κλπ.  Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο πολύ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για για τα ηλεκτρικά δίκυκλα, τρίκυκλα και ποδήλατα, ενώ σημαντικό είναι το ενδιαφέρον και για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Για τη δράση «Kινούμαι Ηλεκτρικά» λειτουργεί καθημερινά από τις 3 Αυγούστου (από τις 10.00 έως τις 18.00) Help Desk. Κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του δέχθηκε περίπου 400 τηλεφωνικές κλήσεις και 250 ηλεκτρονικά μηνύματα τα α οποία απαντήθηκαν στο σύνολο τους.

.Η ηλεκτρονική πλατφόρμα kinoumeilektrika.ypen.gr θα συνεχίσει να λειτουργεί δοκιμαστικά μέχρι την 24η Αυγούστου 2020 όταν και θα υπάρξει επίσημα η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής.

Ταυτόχρονα θα συνεχίσει η ανάρτηση πληροφοριακού υλικού σχετικού με την δράση καθώς και η επικαιροποίηση των αρχείων που έχουν ήδη αναρτηθεί, για την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*