Ναυτασφάλιση: Στρατηγική συνεργασία της ελληνικής μεσιτικής FENDER με τον όμιλο Cambiaso Risso

Σ’ ένα γκρουπ με ισχυρή παρουσία σε πάνω από 40 χώρες – που κατατάσσεται 3ο στη Παγκόσμια και 2ο στην Ευρωπαϊκή ναυτιλιακή ασφαλιστική αγορά – εισέρχεται η ελληνική μεσιτική ναυτασφαλίσεων FENDER των κ.κ Νικόλαου Λεμονάκη και Στέφανου Βαρδάλου. Σύμφωνα με τους ίδιους, αποτελεί τιμή στο να συμμετέχουν σε μια τόσο αναγνωρισμένη εταιρεία διεθνούς κύρους και αναμένουν η στρατηγική αυτή συνεργασία να ενισχύσει την ανάπτυξη του κύκλου εργασιών και του πελατολογίου της εταιρείας. 

Υπενθυμίζεται πως η FENDER S.A. Specialty Insurance Brokerage ιδρύθηκε το 2012 με έδρα τον Πειραιά και παρέχει υπηρεσίες διαμεσολάβησης και παροχής συμβουλών σε όλους τους τομείς που σχετίζονται με τις Ασφαλίσεις του ναυτιλιακού κλάδου. Η εταιρεία απασχολεί μία ομάδα 20 ατόμων με υψηλές γνώσεις και εμπειρία, παρέχοντας οικονομικά προϊόντα μέσω εξατομικευμένων λύσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις κάθε ναυτιλιακής εταιρίας, καθώς και εξαιρετική υποστήριξη διαχείρισης ασφαλιστικών απαιτήσεων. Σύμφωνα με τον απολογισμό της εταιρίας στις 31 Δεκεμβρίου 2019 η FΕNDER S.A. ασφαλίζει 120 Ναυτιλιακές Εταιρείες και πάνω από 1.000 πλοία όλων των τύπων.

Ειδικότερα, δυναμική σύμπραξη των δύο εταιρειών σηματοδοτεί μία νέα εποχή, τόσο για την εγχώρια όσο και για τη διεθνή αγορά, συνδυάζοντας τη τεχνογνωσία και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες  των δύο εταιρειών στον τομέα του Hull & Machinery και του Protection & Indemnity. Στο νέο σχήμα η FENDER S.A. αναμένεται να είναι το σημείο αναφοράς για τη διεθνή ανάπτυξη του Group στον πολύ σημαντικό τομέα του P&I.

Όπως σημείωσαν ο κ. Λεμονάκης και ο κ. Βαρδάλος, παρόλο που η FENDER S.A. είναι πλέον μέρος ενός μεγάλου και σημαντικού Oμίλου, η εταιρεία θα εξακολουθήσει να βασίζεται στην ίδια συνταγή επιτυχίας με βασικά χαρακτηριστικά την ομαδικότητα, τη διαφάνεια και τις “custom made’’ υπηρεσίες πρός τους πελάτες της. Το μότο τους ήταν, είναι και θα παραμείνει «H ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ».

Ποια είναι η Cambiaso Risso Group

Η CAMBIASO RISSO Grou είναι μια ηγετική μεσιτική ασφαλιστική εταιρεία του ναυτιλιακού κλάδου με δυναμική παρουσία παγκοσμίως και προσφάτως μέλος του Γαλλικού Ομίλου μεσιτών SIACI SAINT HONORE.

Ιδρύθηκε στη Γένοβα το 1946 και διατηρεί 18 γραφεία με 240 υπαλλήλους 18 διαφορετικών εθνικοτήτων, από τους οποίους οι 170 εργάζονται στον τομέα της ασφαλιστικής μεσιτείας. Η εταιρεία εστιάζει στους τομείς της μεσιτείας για ασφαλίσεις H&M, Cargo και P&I, καθώς και στις υπηρεσίες πρακτόρευσης και αγοραπωλησιών πλοίων, εξυπηρετώντας πελάτες κυρίως στην Ελλάδα, την Ιταλία, τη Σκανδιναβία, τη Γερμανία, την Άπω Ανατολή. 

Η εταιρεία εξειδικεύεται στον τομέα Marine Hull Insurance. Ο τομέας αυτός απαιτεί, περισσότερο από ποτέ απευθείας πρόσβαση στις πιο δυναμικές αγορές της παγκόσμιας ναυτιλιακής ασφάλισης, ειδικά (πέρα του Λονδίνου) στη Σκανδιναβία και την Άπω Ανατολή.

Τα συνολικά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα για το 2019 ανήλθαν σε €260 εκατομμύρια, με καθαρά έσοδα μεσιτείας €28 εκατομμύρια. Ο τζίρος της Cambiaso Risso Shipping Agency ήταν €7 εκατομμύρια.

Έχουν περάσει πλέον περισσότερα από 40 χρόνια από την εποχή που ο κ. Marco Risso και οι Έλληνες πλοιοκτήτες ξεκίνησαν την κοινή τους επιτυχημένη πορεία. Σήμερα, ο πρόεδρος της Cambiaso Risso στοχεύει να προωθήσει την ανάπτυξη των προϊόντων Hull & Machinery και Protection & Indemnity μέσω της νέας γενιάς μεσιτών, συνδυάζοντας τη δυναμική της FENDER S.A. και της CAMBIASO RISSO προκειμένου να επιτύχει  ακόμα πιο φιλόδοξους στόχους.

Το νέο αυτό σχήμα ηγείται της επιχειρησιακής στρατηγικής ανάπτυξης του ομίλου στον ναυτιλιακό κλάδο, ασφαλίζοντας πάνω από 10.000 πλοία σε 20 διαφορετικές χώρες. Το προσωπικό του ομίλου αποτελείται από 300 στελέχη και ο συνολικός κύκλος εγγεγραμμένων ασφαλίστρων ανέρχεται στα 310 εκατομμύρια δολάρια και των καθαρών εσόδων στα 44 εκατομμύρια δολάρια. 

Λίγα λόγια για τον όμιλο SIACI SAINT HONORE 

Ο Όμιλος SIACI SAINT HONORE είναι ένας από τους ηγέτες στην ασφαλιστική αγορά μεσιτών και παροχής συμβουλών, με εξειδίκευση στην ασφάλιση εταιρικών κινδύνων, μεταφορών και παροχών υπαλλήλων. Η εταιρεία απασχολεί αυτή τη στιγμή περίπου 3.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, με δυναμική και αναπτυσσόμενη παρουσία στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία. Με την ενσωμάτωση των μακροχρόνιων τομέων εξειδίκευσής του, ο Όμιλος SIACI SAINT HONORE αντιλαμβάνεται τη σφαιρική εικόνα για τους κινδύνους των πελατών του και τους τρόπους ασφάλισης αυτών.

Ο Όμιλος SIACI SAINT HONORE είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μεσίτης ναυτασφαλίσεων στον κόσμο με πάνω από 300 υπαλλήλους και εξειδικεύεται στις ασφαλίσεις διακίνησης εμπορευμάτων, με ομάδες έμπειρων και ειδικών στελεχών στο Παρίσι, στη Γενεύη, στην Αμβέρσα, στο Ντουμπάι και στη Σιγκαπούρη. Ο Όμιλος SIACI SAINT HONORE έχει επίσης αποκλειστικό συνεργάτη για την Αφρική την OLEA INSURANCE SOLUTIONS με γραφεία σε 20 χώρες στην Αφρικανική ήπειρο.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*