Η Generali Hellas στα Ποσειδώνια 2016, με παράλληλη είσοδο στην αγορά του Hull & Machinery

Την επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων της στον χώρο των ναυτασφαλίσεων σηματοδότησε για την Generali Hellas η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2016», που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6-10 Ιουνίου 2016 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expο με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.800 εκθετών και 22.000 επισκεπτών.

Με την ευκαιρία της έκθεσης η Generali  Hellas παρουσίασε στους μεσίτες ναυτασφαλίσεων της ελληνικής αγοράς τη νέα δραστηριότητα της, την ασφάλιση Ηull & Μachinery εμπορικών πλοίων, και την απόφαση της να δημιουργήσει Hub στην Αθήνα για την εξυπηρέτηση της ελληνικής ναυτασφαλιστικής αγοράς.

Στις συναντήσεις με τους Έλληνες μεσίτες ναυτασφαλίσεων, οι οποίοι υποδέχθηκαν με έκδηλη ικανοποίηση την πρωτοβουλία της Generali, συμμετείχαν και στελέχη του κλάδου Μarine της Generali UK  και συγκεκριμένα ο κ. Maurizio Sfecci (Head of Marine, Generali UK) και ο κ. Andrea De Gregorio (Senior Marine Underwriter, Generali UK).

Όπως τόνισε ο κ. Θάνος Τριανταφύλλου, τεχνικός  διευθυντής Εταιρικών Ασφαλίσεων της Generali Hellas, με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο εξυπηρέτησης μεσιτών ναυτασφάλισης, ενώ τα γραφεία της στην Ελλάδα αποκτούν στρατηγική σημασία για την εξυπηρέτηση των Ελλήνων μεσιτών. Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) κ. Θεόδωρος Βενιάμης στη διεθνή έκθεση «Ποσειδώνια 2016», ο ελληνόκτητος στόλος αριθμεί 4.585 πλοία, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% της παγκόσμιας χωρητικότητας σε deadweight, ενώ στην Ευρώπη κατέχει το 50% του κοινοτικού στόλου.

«Η ενασχόληση της Generali και με τις ναυτασφαλίσεις εντάσσεται στον στρατηγικό της στόχο να διευρύνει την ελληνική ασφαλιστική αγορά, επεκτεινόμενη και σε άλλους κλάδους και αξιοποιώντας παράλληλα την τεχνογνωσία του ομίλου, σε έναν τομέα με ιδιαίτερες προοπτικές, καθώς ο ελληνικός εμπορικός στόλος είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Generali Hellas κ. Πάνος Δημητρίου.

Παράλληλα, η Generali ασφάλισε δεκάδες εκθέτες των Ποσειδωνίων για την Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων και την κάλυψη εξόδων ακύρωσης/ αναβολής/ καθυστέρησης εκδήλωσης, όπως επίσης και για τη μεταφορά και παραμονή των εκθεσιακών αντικειμένων στα «Ποσειδώνια 2016». Το ασφάλιστρο σε όλες τις περιπτώσεις ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, όπως και το εύρος των προσφερόμενων καλύψεων, γεγονός που χαιρετίστηκε θετικά και από τους εκθέτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*