Γ. Βελιώτης: Σε δύο πυλώνες τα σχέδια για την υγεία

της Ελενας Ερμείδου

Σε δύο κατευθύνσεις επενδύει η Interamerican, τονίζει ο Γιώργος Βελιώτης Γενικός Διευθυντής Ζωής και Υγείας Interamerican, part of Achmea, στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και στην ψηφιακή υγεία

Δίνει την δυνατότητα να έρθει η Interamerican πιο κοντά στους πελάτες της, διευκρίνισε μεταξύ άλλων στο INC 13.

Εχει σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη έχοντας ήδη ξεκινήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στοχεύει να βελτιώσει τις υπηρεσίες της προς τον πελάτη, ώστε ο ασφαλισμένος μεταξύ άλλων να έχει πρόσβαση σε ειδικό σύστημα να γράψει τα συμπτώματα υγείας που παρουσιάζει η υγεία του. Η Interamerican πάνω στην πλατφόρμα medion ετοιμάζεται να χτίσει νέες δομές που θα δίνουν νέες δυνατότητες στους ασφαλισμένους.

Στα συστήματα υγείας τονίζει ο Γ. Βελιώτης βγαίνει πρώτη η Ολλανδία, τονίζοντας ότι το 2006 έγινε μία πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση στην Ολλανδία, μία σύμπραξη μεταξύ ιδ. τομέα υγείας και δημοσίου όπου η ιδιωτική ασφάλιση παρέχεται από τις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας. Δίνει βάση το μοντέλο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, επίσης υπάρχει ένα σύστημα το οποίο διαχειρίζεται το ρίσκο για όλη την κοινωνία. Εχει συνεργαστεί με το κράτος δίνοντας το δικαίωμα στις ασφαλιστικές να παρέχουν πιστοποιημένες υπηρεσίες υγείας.

Δεν μπορεί κανείς να “κοπιάρει” το σύστημα, μιλώντας για την Ελλάδα, ωστόσο τονίζει ότι σαν χώρα θα έπρεπε να υπάρχει μία σύπραξη όπου ο πελάτης δεν πληρώνει δύο και τρεις φορές για την υγεία του.

Μιλώντας για τους πελάτες, υπογραμμίζει ότι οι πελάτες είναι πολύ πιο ενημερωμένοι σήμερα, ωστόσο μιλώντας για τα ιδιωτική νοσηλευτήρια έκανε αναφορά στα υψηλά τιμολόγια των ιδιωτικών κλινικών.  Εκτιμά ότι ο Covid-19 επιτυγχύνει την ενίσχυση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*