Συντάξεις: Κύριες και επικουρικές πληρώνονται ταυτόχρονα τέλος Ιουλίου

Ταυτόχρονη πληρωμή για κύριες και επικουρικές συντάξεις, για πρώτη φορά αναμένεται να λάβει χώρα τέλος Ιουλίου, μετά από απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ.

Για πρώτη φορά και μόνιμα πλέον θα έχουμε ταυτόχρονη πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων ως αποτέλεσμα της οργανωτικής και διοικητικής ενοποίησης του e-ΕΦΚΑ”, αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Ετσι επιτυγχάνουμε 1.250.000 λιγότερες τραπεζικές συναλλαγές σε μηνιαία βάση και βάζουμε τέλος στην ταλαιπωρία και την γραφειοκρατία στους δικαιούχους επικουρικής σύνταξης, πρόσθεσε ο υπουργός.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, οι επικουρικές συντάξεις μηνός Αυγούστου θα πληρωθούν τέλος Ιουλίου ταυτόχρονα με τις κύριες συντάξεις ενώ το μέτρο αυτό θα παραμείνει σε μόνιμη βάση.

Η ταυτόχρονη πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων γίνεται για πρώτη φορά και είναι ένα απτό αποτέλεσμα της οργανωτικής και διοικητικής ενοποίησης του e-ΕΦΚΑ και του ψηφιακού μετασχηματισμού του που υπαγορεύεται από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ν.4670/2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*