AXA SA: Τι ενημέρωσε για τον Covid-19 και τις νέες αντασφαλιστικές συμβάσεις

Της Ελενας Ερμείδου

Τέσσερις χιλιάδες επιχειρήσεις θα αποζημιώσει η ΑΧΑ SA έναντι διακοπής επιχειρησιακής λειτουργίας που προκάλεσε o πανδημικός ιός  Covid-19, σύμφωνα με τα όσα ίδια ανακοίνωσε σε επιστολή της προς τους συμβασιούχους.

Ειδικότερα στην επιστολή της αναφέρει ότι οι αποζημιώσεις θα περιοριστούν και θα υπολογιστούν στα κέρδη τριών μηνών.

Μία από τις περιπτώσεις του Covid-19 έχει συμβεί εντός ακτίνας των εγκαταστάσεων των συμβασιούχων.

Σύμφωνα με την ΑΧΑ και το ReinsuranceNews οι πελάτες των οποίων οι πολιτικές καλύπτουν μόνο συγκεκριμένες ασθένειες που δεν περιλαμβάνουν τον Covid-19 δεν θα αποζημιωθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο αριθμός για την συγκεκριμένη ακτίνα των πελατών που δεν καλύπτεται για Covid-19 φτάνει τους 10.000.

Η ίδια επίσης προειδοποίησε ότι ακόμα και αν αυτές οι πολιτικές που είχε υπογράψει κάλυπταν τον Covid-19, στις επόμενες αντασφαλιστικές συμβάσεις δεν συμπεριληφθούν.

Κάθε επιδημία πιθανή πανδημία

Ο κορωνoϊός μας έδωσε να καταλάβουμε το πόσο γρήγορα μπορεί να εξαπλωθούν μία ίωση παγκοσμίως, στο συνδεδεμένο μας κόσμο. Το μέγιστο κάθε επιδημίας που αποτελεί πιθανή πανδημία ισχύει τώρα περισσότερο από ποτέ. Με την επίσημη ονομασία του, ο Sars-CoV-2 ανακαλύφθηκε στην Wuhan, πόλη με πληθυσμό πολλών εκατομμυρίων κατοίκων στην κεντρική Κίνα, στα τέλη Δεκεμβρίου. Υπάρχουν τώρα επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μόλυνσης σε δεκάδες εκατοντάδες χώρες 100 χώρες

Ο ΠΟΥ εντοπίζει 200 εστίες ιών ετησίως

Οι επιδημίες μπορούν να εξαπλωθούν γρήγορα σε όλο τον κόσμο.Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εντοπίζει ετησίως200 εστίες ιογενών νόσων. Στις περισσότερες περιπτώσεις προέρχονται από ιούς, Sars, Ebola ή τον δάγκειο πυρετό. Η χειρότερη πανδημία στον κόσμο είναι ισπανική γρίπη όπου οδήγησε στο θάνατο 50 με 100 ανθρώπους από το 1918 έως το 1920, αντιστοιχεί  στο 3% – 5% του τότε παγκόσμιου πληθυσμού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*