Allianz Ελλάδος έναντι κορωνοϊού: Μιλά ξεκάθαρα με καλύψεις και χρήσιμες οδηγίες

Στην πρωτόγνωρη συγκυρία που διανύουμε η οποία έχει πλήξει μεγάλο αριθμό χωρών μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, και παρά τον χαρακτηρισμό του COVID-19 ως πανδημία από τον ΠΟΥ η Allianz Ελλάδος δεν προτίθεται να ενεργοποιήσει τους τυχόν όρους περί πανδημίας που προβλέπονται σε κάποια ασφαλιστήρια της.

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η εταιρεία σε μια κατατοπιστική λίστα ερωταπαντήσεων και οδηγιών γύρω από τον κορωνοϊό και τις συνέπειες που προκαλούνται, με στόχο την στήριξη πελατών και συνεργατών στην παρούσα κρίσιμη περίοδο.

Είναι γεγονός, πως ένα από τα πολλά ζητούμενα των δύσκολων ημερών που διανύουμε – εκτός από την διασφάλιση της Υγείας ή των οικονομικών συνεπειών – είναι η ορθή και ξεκάθαρη πληροφόρηση. Η εν εξελίξει απειλή και οι επιπτώσεις του κορωνοϊού δημιουργούν εύλογη ανησυχία και καίρια ερωτήματα.

Υπό αυτό το πρίσμα, ένα έξυπνο FAQs format της Allianz Ελλάδος έρχεται να λύσει με σαφή τρόπο εύλογες απορίες κάθε ασφαλισμένου της εταιρείας.

Για παράδειγμα, αναφορικά με τις επιμέρους καλύψεις η Allianz δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις για:

-την νοσηλεία των ασφαλισμένων με τον ιό: Τα έξοδο νοσηλίας καλύπτονται εφόσον έχει ακολουθηθεί η επίσημη διαδικασία που ορίζει ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και το Υπουργείο Υγείας. Προς το παρόν η νοσηλεία ασθενών με COVID-19 επιβαρύνει υποχρεωτικά, για λόγους ασφαλείας και περιορισμού εξάπλωσης, μόνο δημόσια νοσηλευτήρια. Σε περίπτωση που μελλοντικά ο ΕΟΔΥ με σχετική έγκρισή του παραπέμψει ασθενείς-ασφαλισμένους στο ιδιωτικό σύστημα υγείας, η ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη θα ενεργοποιηθεί σύμφωνα με τους όρους που θα τεθούν από τις Αρχές.

-τι γίνεται με τα bonus μη χρήσης νοσοκομειακού προγράμματος για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο λόγω κορωνοϊού: Προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά της νοσηλείας, η εταιρεία καταβάλλει το Bonus μη χρήσης που προβλέπουν οι όροι του προγράμματός νοσοκομειακής περίθαλψης

-Απώλεια Εισοδήματος: Όσοι έχουν την κάλυψη και είναι πιστοποιημένα φορείς του ιού και δεν μπορούν να εργαστούν δικαιούνται να αποζημιωθούν.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης, όπως αναφέρει στην ενημέρωση της η Allianz, πως οι διαγνωστικές εξετάσεις για τον κορωνοϊό καλύπτονται σε ιδιωτικό κέντρο/νοσηλευτήριο, εφόσον έχει ακολουθηθεί η επίσημη διαδικασία που ορίζει ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι αν ο ασφαλισμένος έχει απευθυνθεί αρχικά στον ΕΟΔΥ και απορριφθεί το αίτημά του για εξέταση και στη συνέχεια παραπεμφθεί από ιδιωτικό γιατρό σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο ή νοσοκομείο για την διενέργεια της εξέτασης, καλύπτεται από το ασφαλιστικό του πρόγραμμα.

“Επισημαίνουμε ότι αν στο πρόγραμμά σας οι διαγνωστικές εξετάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργαζόμενο δίκτυο διαγνωστικών κέντρων, το test διάγνωσης για τον COVID-19 καλύπτεται μόνο σε διαγνωστικό κέντρο του δικτύου αυτού”, σημειώνει η εταιρεία.

Δείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τις καλύψεις που παρέχει η εταιρεία έναντι του κορωνοϊού, τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει και άλλα σημαντικά στοιχεία για πελάτες και συνεργάτες.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*