Σε αναζήτηση στήριξης ασφαλιστές – διαμεσολάβηση

του Βάιου Κρόκου

Σε δύσκολη στενωπό, για μια ακόμη φορά, βρίσκονται ασφαλιστές – ανεξάρτητοι διαμεσολαβητές. Μένουν μετέωροι καθώς δεν εμπίπτουν σε Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) για τον οποίον προβλέπονται σαφή μέτρα στήριξης, σύμφωνα με τις τελευταίες παρεμβάσεις του οικονομικού επιτελείου.

Με τα σημερινά δεδομένα, λοιπόν, αρκετά ανεξάρτητα γραφεία έχουν να αντιμετωπίσουν την μεγάλες επιπτώσεις που επιφέρει η εξάπλωση του κορωνοίού. Μένουν ανοιχτά – με πολύ λίγα άτομα ή “προσωπικό ασφαλείας”, αλλά πρακτικά οι περισσότερες εργασίες συνεχίζονται, σε μεγάλο βαθμό, με τηλεργασία και άλλα ψηφιακά εργαλεία.

Εύλογα είναι τα ερωτήματα όμως: δεν θα υπάρξει μείωση τζίρου, δραστηριότητας, παραγωγής;

Σε κάθε περίπτωση η διατήρηση γραφείου και πάγιων εξόδων σε μια εποχή – αβέβαιη – και με αναιμική(;) παραγωγή ζημιώνει του επαγγελματίες ασφαλιστές. Πόσο μάλλον όταν οι περισσότερες εργασίες αυτό το διάστημα ίσως αφορούν μόνο ανανεώσεις που θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν ηλεκτρονικά.

Τροχιοδεικτική της κατάστασης ήταν και η παρέμβαση του προέδρου του ΕΕΑ, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, λίγο πριν την γνωστοποίηση των μέτρων από την Πολιτεία, ο οποίος τόνισε για την ανάγκη οριζόντιων μέτρων για το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Μέσα σε όλο αυτό τον κυκεώνα εξελίξεων, οφείλουμε να δούμε με προσοχή το θέμα της οικονομίας και της στήριξης των επιχειρήσεων –ανοιχτών και κλειστών- που αντιμετωπίζουν πλέον μία ζοφερή πραγματικότητα“, σημείωσε.

…να στηριχθούν όλες οι επιχειρήσεις της χώρας. Γιατί ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, πολλές επιχειρήσεις που σήμερα παραμένουν ανοιχτές, ουσιαστικά δεν έχουν αντικείμενο καθώς έχει σταματήσει η κατανάλωση, ενώ υπάρχει πάντα και ο φόβος μετάδοσης του ιού σε αυτούς που απασχολούνται. Μόνο τρόφιμα πωλούνται αυτή την στιγμή. Για αυτό και έχουμε καταγράψει πολλά αιτήματα εκπροσώπων διάφορων κλάδων, προκειμένου να μεταφέρουμε στην κυβέρνηση την επιθυμία τους να κλείσουν, επειδή ακριβώς δεν αντέχουν το κόστος (φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, μισθοί, ενοίκια, έξοδα κίνησης) να παραμένουν
ανοιχτοί χωρίς καμία καταναλωτική κίνηση“, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κάθε μέρα, πλέον, αποτελεί ένα νέο στοίχημα τόσο για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας όσο και για τον ασφαλιστικό κλάδο ειδικότερα. Οι επίσημοι φορείς καλούνται να βγουν μπροστά…

 

 

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*