Μελέτη Ε.Ε.Α. για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την δεύτερη κατά σειρά Μελέτη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σχετικά με τον αριθμό των επαγγελματιών στον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, τις νομικές μορφές δραστηριοποίησης τους και τα εισοδήματα τους.

Πρόκειται για μία Μελέτη που έχει βασιστεί στα πλέον πρόσφατα δεδομένα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τόσο αναφορικά με τον αριθμό φορολογικών δηλώσεων -άρα και τον αριθμό των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο- όσο και με τα εισοδήματα που προκύπτουν από τις δηλώσεις αυτές.

Στο πλαίσιο της Μελέτης του Ε.Ε.Α. και της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Επιμελητηρίου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύγκριση των στοιχείων μεταξύ 2019 και 2022, δύο κομβικά έτη για την οικονομία της χώρας, προ πανδημίας και μετά την επαναφορά της πλήρους κανονικότητας στην ασφαλιστική βιομηχανία.

«Το Ε.Ε.Α., πιστό στη δέσμευση του για στήριξη των μελών του, προχώρησε στην εκπόνηση νέας μελέτης για τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Θεωρούμε υποχρέωση μας να είμαστε στο πλευρό των επαγγελματιών, σε μία γενικότερη προσπάθεια ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. 

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι από τους πιο κομβικούς κλάδους του επιχειρείν. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η νέα μελέτη θα αποτελέσει ένα εξαιρετικά χρήσιμο «εργαλείο» όχι μόνο για τα μέλη μας αλλά για το σύνολο των επαγγελματιών», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δημήτρης Γαβαλάκης ανέφερε:

«Αποτελεί πεποίθησή μου ότι ένας τομέας στον οποίο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών μπορεί να είναι χρήσιμο στα μέλη του είναι η παρακολούθηση της πορείας κάθε επαγγελματικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας και η ανάδειξη στοιχείων που προσεγγίζουν, κατά το δυνατόν αντικειμενικά, το χθες, το σήμερα και το αύριο.

Από την πεποίθηση αυτή ξεκίνησε και η σκέψη – που μετουσιώθηκε σε πράξη- για την πρώτη κλαδική μελέτη του 2019 και φυσικά η επιλογή για την επικαιροποίησή της αλλά και την εμβάθυνση σε στοιχεία που θα δώσουν αφενός σε κάθε επαγγελματία ή επιχείρηση αναγκαία εφόδια για να διαμορφώνει τη στρατηγική του, και αφετέρου σε κάθε εκπρόσωπο του κλάδου τα εφόδια που θα τεκμηριώνουν τις διεκδικήσεις του».

Δείτε τη μελέτη εδώ:

Πανελλαδική Μελέτη ΕΕΑ για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*