Tρέχουν οι αποδόσεις των Α/Κ των Ασφαλιστικών

Της Ελενας Ερμείδου

Η πόρτα αγοράς κεφαλαίων ξεκλειδώνει για την Ελλάδα. Το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 15ετούς ομολόγου πιθανά στην αγορά Mid Swaps + 175 με κουπόνι 2% και με την ωρίμανση του τίτλου χρέους στις 4 Φεβρουαρίου, άνοιξε σήμερα από τον Οργανισμό Διαχείρισης Χρέους. Οι αγορά ανοίγει, οι ασφαλιστικές ανακτούν τον ρόλο τους.

Κάποια Α/Κ κέρδισαν την μάχη της κρίσης και οδεύουν πιο δυνατά.

Allianz, Interamerican, Interlife, MetLife, NP Ασφαλιστική και άλλες έχουν πατήσει γερά στις αγορές, έχοντας καταφέρει σήμερα να διεκδικούν υψηλότερα μερίδια από την αγορά και θέσεις στα επαγγελματικά συνταξιοδοτικά ταμεία, πιθανά και τοποθετήσεις σε μεγάλα έργα υποδομών των οποίων το θεσμικό πλαίσιο ετοιμάζεται από την ΕΚΤ και την EIOPA σε συνεργασία με την Insurance Europe.

Στην εγχώρια αγορά, ο κόσμος ψάχνει να ενισχύσει στο εισόδημα του και να ανεβάσει τις αποδόσεις των κεφαλαίων. Λίγα παραδείγματα: Τα Αμοιβαία Κεφάλαια (Α/Κ) της Allianz Α.Ε.Δ.Α.Κ έγραψαν σημαντικές αποδόσεις στα Μετοχικά Ελλάδας, Επιθετικής Στρατηγικής 51,34%, στα Μεικτά Αμοιβαία Κεφάλαια, Μεικτό Εσωτερικού η απόδοση έφτασε 44,06% Το Α/Κ Allianz Ομολογιών Ευρώ Περιφέρειας έγραψε απόδοση 29,01% όταν ο μέσος όρος της κατηγορίας διαμορφώθηκε σε 3,75%. Το Allianz Μετοχών Αναπτυσσόμενων Αγορών ΕΜΕΑ διακρίθηκε και το 2019 έγραψε απόδοση 14,11%. Η σωρευτική απόδοση του Α/Κ INTERLIFE ΜΙΚΤΟ έγραψε απόδοση 24,68% .

Οι αποδόσεις των Α/Κ για το ΤΕΑ των εργαζομένων της INTERAMERICAN στο 8,95%. Το Α/Κ της NP Ασφαλιστικής μαζί με την Εθνική Τράπεζα, το «NP insurance – Νέος Ποσειδών Μεικτό» το οποίο το διαχειρίζεται η Εθνική Asset Management AΕΔΑΚ μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2019 έγραψα αποδόσεις 26,35%, στο έτος με πάνω 35%.

Στο ταμπλό των ασφαλιστικών το Ατομικό Συνταξιοδοτικό Προϊόν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οποίου αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο 2020 και τα PRIIPs (Packaged Retail investment & insurance-based products, εναλλακτικές μορφές λογαριασμών επενδύσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*