Εθνική Ασφαλιστική, επιγραφή στην είσοδο του κτιρίου

Τρέχουν οι διαδικασίες για την Εθνική Ασφαλιστική

Κατατέθηκαν χθες οι μη δεσμευτικές προσφορές για την αγορά τουλάχιστον του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η ποιότητα των προσφορών αυτών θα κρίνει εν πολλοίς τη συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η Εθνική Τράπεζαθα πρέπει να έχει λάβει έως την 31ηΔεκεμβρίουδεσμευτικές προσφορές και έως τις 28 Φεβρουαρίου 2020να έχει υπογράψει τη σύμβαση αγοραπωλησίας για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Εναλλακτικά, εφόσον προκριθεί το σενάριο της διάθεσης μετοχών στο επενδυτικό κοινό θα πρέπει, μέχρι την 31ηΔεκεμβρίου, να έχει εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο για την είσοδο σε οργανωμένη αγορά με διάθεση, μέσω δημόσιας και ιδιωτικής τοποθέτησης τουλάχιστον του 51% των μετοχών που κατέχει σήμερα η Εθνικήκαι έως τις 28 Φεβρουαρίουνα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.

Οι μη δεσμευτικές προσφορέςως οδηγό είχαν την καθαρή θέση της ασφαλιστικής στις 30 Ιουνίου 2019,η οποία βρίσκεται κοντά στο 1 δισ. ευρώ, καθώς ενισχύθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του α’ εξαμήνου,λόγω της σημαντικής ανόδου των τιμών στα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων αγοραστών, εμφανίζονταν ο επενδυτικός όμιλος FOSUN, τα private equity funds CVC Capital,Lone Star, Centerbridge,

Λόγω της ειδικής σχέσης Εurοlife-Eurobankστις τραπεζασφάλειες (bankassurance)και των αντίστοιχων δεσμεύσεων Εθνικής Τράπεζαςμε την Εθνική Ασφαλιστική, η συμμετοχή στο διαγωνισμό της Fairfax θα είχε προβλήματα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*