Η αγορά των NPL’s εφαλτήριο ανάπτυξης για την οικονομία (Αποκλειστικό Banks.com.gr)

H προσπάθεια διαχείρισης και ανάκτησης των περίπου 100 δισεκατομμυρίων κόκκινων δανείων που μολύνουν τους τραπεζικούς ισολογισμούς αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για την ελληνική οικονομία. Ένα εφαλτήριο ανάπτυξης.

O κ. Πανούσης μάς υποδέχτηκε στο γραφείο του

Στο πλαίσιο αυτό, λίγο πριν το μεγάλο συνέδριο για τα κόκκινα δάνεια που διοργανώνει η Ethos Events, το NPL Summit 2019, μίλησε στην κάμερα του Banks.com.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις και διευθύνων σύμβουλος της Eurobank FPS, Τάσος Πανούσης.

Οι εταιρείες διαχείρισης έχουν αναλάβει ένα σημαντικό όγκο κόκκινων δανείων, ύψους 100 δισ. Όπως ανέφερε στον Χρήστο Κώνστα, διευθυντή περιεχομένου της Ethos Media, o κ. Πανούσης, από αυτά τα 75 δισ. αφορούν στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών και τα υπόλοιπα σε κόκκινα δάνεια που έχουν πωληθεί τα προηγούμενα τρίμηνα.

Το μεγάλο συνέδριο για τα κόκκινα δάνεια επιστρέφει για 2η χρονιά

Στην αγορά υπάρχουν 21 -αδειοδοτημένοι και εποπτευόμενοι από την Τράπεζα της Ελλάδος- διαχειριστές που χειρίζονται περί τα 60 δισ. ευρώ. Τα 30 δισ. βρίσκονται εκτός τραπεζικών ισολογισμών και τα άλλα 30 δισ. έχουν ανατεθεί στους FPS.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης έκανε λόγο για ένα ασφυκτικό πλάνο μείωσης των κόκκινων δανείων που θα επιτευχθεί μέσω τιτλοποιήσεων και πωλήσεων, ωστόσο εκτιμά ότι η νέα πρωτοβουλία του σχεδίου Ηρακλής θα βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις και διευθύνων σύμβουλος της Eurobank FPS, Τάσος Πανούσης

“Ο θεσμός των διαχειριστών δανείων θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομία. Αυτό το στηρίζουμε σε 6 άξονες”, τόνισε ο κ. Πανούσης και ανάλυσε.

  1. Μιλάμε για βιώσιμες λύσεις σε χιλιάδες νοικοκυριά
  2. Η διαχείριση θα συμβάλλει υγειών επιχειρήσεων
  3. Πολλά επιχειρηματικά δάνεια θα γίνουν ενήμερα
  4. Η διαδικασία θα οδηγήσει σε νέα απασχόληση εργαζομένων (διπλασιασμός)
  5. Η προσπάθεια θα φέρει και άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα
  6. Θα απομακρύνει τον κίνδυνο μόλυνσης των ενήμερων χαρτοφυλακιών των τραπεζών

 

Παρακολουθήστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο «Β» της Εthos Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*