ΠΙΣ: «Πράσινο φως» για συμβάσεις δημοσίων νοσοκομείων με ασφαλιστικές

Τη μετατροπή της Νομικής Μορφής των Νοσοκομείων από «ΝΠΔΔ» σε «ΝΠΙΔ» Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στα πρότυπα των περισσότερων νοσοκομείων στην Ε.Ε προκρίνει με μια σειρά προτάσεων ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.  Σε αυτές εντάσσεται και η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων των Δημοσίων Νοσοκομείων με Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες Ελλάδος και εξωτερικού.

Υπενθυμίζεται πως από την πλευρά του ο ασφαλιστικός κλάδος έχει θέσει στην κορυφή της ατζέντας την Υγεία και την δυνατότητα ΣΔΙΤ, όπως αποτυπώθηκε και πρόσφατα στο Ετήσιο Συνέδριο στην Ύδρα.

Ριζικές αλλαγές

Πρόκειται για προτάσεις που θέτουν μια σειρά ριζικών αλλαγών στο σύστημα Υγείας στο πλαίσιο του αναγκαίου εκσυγχρονισμού, βασιζόμενες σε δυο βασικούς άξονες: Πρώτον, στη διασφάλιση της δωρεάν πρόσβασης όλων των πολιτών στο σύστημα υγείας, με συνθήκες διαφανούς χρηματοδότησης, και δεύτερον, στη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των ήδη υπηρετούντων στο σύστημα. «Όταν λέμε δωρεάν το εννοούμε. Ούτε ένα ευρώ, φανερό ή κρυφό, δεν θα δίνουν από την τσέπη τους οι πολίτες», υποστήριξε ο Γ.Γ του ΠΙΣ, Δρ. Γιώργος Ελευθερίου

-Επιπλέον, προτείνεται η υιοθέτηση του ετήσιου κλινικού προϋπολογισμού ανά τμήμα και της ευθύνης διαχείρισής του από τους Διευθυντές εκάστου τμήματος.

-Ακόμη, συστήνεται η επέκταση του θεσμού της ολοήμερης λειτουργίας των Δημοσίων Νοσοκομείων σε διαγνωστικές και επεμβατικές πράξεις και χειρουργεία

Διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr: Ανατρεπτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας προτείνει ο ΠΙΣ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*