Επενδύσεις στην Αθήνα δια χειρός Ν. Μακρόπουλου

Ένα «χαρτοφυλάκιο» κομβικής σημασίας για την πόλη των Αθηνών αναλαμβάνει ο αντιδήμαρχος, πλέον, κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ευρώπη Ασφαλιστική»

Ο δήμαρχος κ. Κώστας Μπακογιάννης ανέθεσε στον κ. Μακρόπουλο την αντιδημαρχία Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας & Επενδύσεων με στόχο να ενισχυθεί η συνεργασία των δημοτικών φορέων με την Ιδιωτική Πρωτοβουλία

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η εν λόγω θέση δημιουργήθηκε βάσει πλάνου και σκοπό την προσέλκυση νέων επενδύσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον δήμο, κάτι που τόσο έχει ανάγκη…

Η «ψήφος εμπιστοσύνης» στον κ. Μακρόπουλο με αυτά τα κρίσιμα καθήκοντα αποδεικνύει την σημαντικότητα του εγχειρήματος για μια Αθήνα πιο εξωστρεφή, φιλική στις επενδύσεις με φόντο την ανάπτυξη.

Η τεχνογνωσία, η εργασιακή εμπειρία και οι επαγγελματικές επιτυχίες στην μακρά πορεία του κ. Μακρόπουλου στον ασφαλιστικό κλάδο και τον ευρύτερο χώρο του «επιχειρείν» αποτελούν εχέγγυο σε αυτή την προσπάθεια, σχολιάζουν άνθρωποι που έχουν γνώση για τις προκλήσεις του Δήμου.

Ο τομέας των ΣΔΙΤ, άλλωστε, είναι κάτι που προκρίνεται όχι μόνο από την ασφαλιστική αγορά αλλά ως μοντέλο ανάπτυξης σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, κάτι που έχει ανάγκη φυσικά και η πρωτεύουσα της χώρας.

Όπως είχε εξηγήσει ο κ. Μακρόπουλος, τρεις είναι ο βασικοί λόγοι που θέλησε να ασχοληθεί με τα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης:

-Για ένα σχέδιο που θα έχει ως στόχο μια ανθρώπινη και βιώσιμη πόλη, εδώ που γεννήθηκε, μεγάλωσε και εργάζεται

-Για το γεγονός ότι ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης είναι ένας νέος και χαρισματικός άνθρωπος που έχει ήδη πετυχημένη δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έχει ήδη κάνει προσπάθειες για εξασφάλιση στήριξης (ΕΤΕπ) και το κοστολογημένο σχέδιο των 573 εκ. ευρώ θα αποτυπώνεται με διαφάνεια σε ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να ελέγχουν την πορεία του.

-Γιατί η Αθήνα έχει, συνάμα, μεγάλες προοπτικές σε επίπεδο επενδύσεων, επιχειρηματικότητας και περαιτέρω δυνατότητες για μια ποιοτικότερη ζωή προς όφελος των πολιτών, κάτι που θα αντανακλά το σύνολο της χώρας.

Με βαθιά γνώση της Αθήνας…και της αγοράς

Ο κ. Μακρόπουλος μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα όντας καταξιωμένος στον κλάδο που δραστηριοποιείται έχοντας παράλληλα γνώσεις για τα προβλήματα της πόλης των Αθηνών.

Ο Νικόλαος Α. Μακρόπουλος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, σπούδασε στο London Academy και στο Πανεπιστήμιο του Leeds, το 1970 «μυήθηκε» στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, ξεκινώντας τη σταδιοδρομία του αρχικά στο Λονδίνο και μετέπειτα στην Αθήνα, στα γραφεία του αείμνηστου τέως Δημάρχου Αθηνών και διακεκριμένου ασφαλιστή Γ.Πλυτά ενώ το 1993 ίδρυσε το Ασφαλιστικό Συγκρότημα στο οποίο ανήκει η Ελληνική Ασφαλιστική Εταιρία “Ευρώπη Α.Ε.Γ.Α.”.

Πέντε χρόνια αργότερα, , η “Εθνική Ασφαλιστική” αναγνωρίζοντας το κύρος και τη φερεγγυότητα της “Ευρώπη Α.Ε.Γ.Α.” εισήλθε με μειοψηφική συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Αξιοσημείωτη στιγμή στην καριέρα του η επιβράβευση του ως «ηγέτη της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς» για την προσφορά του στο θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης το 2018 στο 11ο Insurance Conference της Ethos Media

Η τιμητική αυτή διάκριση αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας λαμπρής πορείας, του οράματος του, τους στόχους τους, τα μέσα που χρησιμοποίησε για να πετύχει του στόχους του, το ήθος και την αξιοπρέπεια όπως και της υπευθυνότητας όλα αυτά τα χρόνια στους τομείς που ασχολήθηκε.

Η ενασχόληση με τα κοινά του κλάδου

Παράλληλα με την ασφαλιστική του δραστηριότητα ο Νικόλαος Μακρόπουλος ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά της ιδιωτικής ασφάλισης. Το 1973 εκλέχθηκε για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) και στη διετία 1978 – 1980 εκλέχθηκε γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Εκπροσώπων Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Το 1988 αποτέλεσε ορόσημο στην καριέρα, καθότι υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, όπου στο διάστημα 1992 – 1994 εκλέχθηκε Πρόεδρος και το 1994 ανακηρύχθηκε επίτιμος Πρόεδρος ως αναγνώριση της συνεισφοράς του στο θεσμό των μεσιτών ασφαλίσεων.

Επίσης, στο διάστημα 1994 – 2003 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Association of Lloyd’ s Brokers Representatives in Greece και επί σειρά ετών διετέλεσε αιρετό μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Ε.Ε. Στη διετία 2009 – 2011 διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και από το από το 2012 ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, ενώ το 2013 επανεξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών & Δημοσίων σχέσεων της Ένωσης.

Η επιτυχημένη του επαγγελματική πορεία όμως δεν υπήρξε τροχοπέδη για την προσωπική του ζωή καθώς ο Νικόλαος Μακρόπουλος είναι παντρεμένος με την Katleen Wagner, με την οποία απέκτησε τη Λαβίνια, ενώ από τον πρώτο του γάμο έχει δύο παιδιά, το Γιώργο και τη Μαρία.

Κατά τα άλλα, το επιτελείο του νέου δημάρχου της Αθήνας, κ. Κώστα Μπακογιάννη απαρτίζεται αναλυτικά από τους εξής αντιδημάρχους:

Ελευθέριος Σκιαδάς: Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Ιστορικού Αρχείου στον οποίο μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με τη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας και του ιστορικού αρχείου του Δήμου, ιδίως οι σχετικές με α) το Τμήμα Δημοτικού και Ιστορικού Αρχείου Διεύθυνσης Αποκέντρωσης και Διοίκησης και β) τη Διεύθυνση Δημοτικής Περιουσίας και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτή Τμημάτων και Γραφείων, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

Νικόλαος Αβραμίδης: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, στον οποίο μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων, την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών και τη λειτουργία των υποδομών εγκαταστάσεων καθαριότητας του Δήμου και της συντήρησης και επισκευής των οχημάτων και, ιδίως, οι σχετικές με α) τη Διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και β) τη Διεύθυνση Μηχανολογικού και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτές Τμημάτων και Γραφείων, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

Βασίλειος – Φοίβος Αξιώτης: Αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως , στον οποίο μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με το Σχέδιο Πόλεως, την οδοποιία, τις εργασίες για τη συντήρηση και εκπόνηση των νέων τεχνικών έργων που αφορούν κοινόχρηστες υποδομές της πόλης και ιδίως οι σχετικές με α) τη Διεύθυνση Σχεδίου Πόλεως και Αστικού Περιβάλλοντος και β) τη Διεύθυνση Οδοποιίας, Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων Χώρων και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτές Τμημάτων και Γραφείων, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

Βασίλειος Κορομάντζος: Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων στον οποίο μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας και της διαχείρισης των κοινοχρήστων χώρων και ιδίως οι σχετικές με α) τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτή Τμημάτων και Γραφείων και β) το Τμήμα Αδειοδότησης Εμπορικών Δράσεων, το Τμήμα Αδειοδότησης Χρήσης Κοινοχρήστου Χώρου και το Τμήμα Αδειοδότησης Υπαίθριων Αγορών και Συναφών Δράσεων της Διεύθυνσης Δημοτικών Προσόδων, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

Ευγένιος (Σάκης) Κολλάτος: Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, στον οποίο μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό και ιδίως α) με τη Διεύθυνση Πρασίνου και Αστικής Πανίδας, πλην του Τμήματος Αστικής Πανίδας και του Γραφείου Απεντομώσεων Χώρων και β) τη Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτές Τμημάτων και Γραφείων, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

Γεώργιος Αποστολόπουλος: Αντιδήμαρχος Δόμησης και Κτιριακών Υποδομών στον οποίο μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με την έκδοση, χορήγηση, ανανέωση εγκρίσεων και αδειών δόμησης καθώς και με τη συντήρηση και εκπόνηση νέων τεχνικών έργων που αφορούν τις Κτιριακές Υποδομές του Δήμου και ιδίως με α) τη Διεύθυνση Δόμησης και β) τη Διεύθυνση Κτιριακής Υποδομής και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτές Τμημάτων και Γραφείων, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

Αλεξάνδρα (Αλεξία) Έβερτ – Αλβέρτη: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην οποία μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με την άσκηση πολιτικής κοινωνικής αλληλεγγύης και ιδίως με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτή Τμημάτων και Γραφείων, πλην του Τμήματος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

Νικόλαος Μακρόπουλος: Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων, στον οποίο μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων σε θέματα που αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας του Δήμου, της προσέλκυσης νέων επενδύσεων και την προαγωγή της συνεργασίας των δημοτικών φορέων με την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης θα προεδρεύει της Οικονομικής Επιτροπής και ορίζει ως μέλη τους Αντιδημάρχους Νικόλαο Αβραμίδη και Ελευθέριο Σκιαδά . Επίσης θα προεδρεύει της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και ορίζει ως μέλη τους Αντιδημάρχους Βασίλειο Κορομάντζο και Ευγένιο (Σάκη) Κολλάτο.

Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης θα ασκεί επίσης τις αρμοδιότητες για τα Οικονομικά καθώς και για το Προσφυγικο-Μεταναστευτικό

Αναπληρωτής δήμαρχος σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του Δημάρχου ορίζεται ο Ελευθέριος Σκιαδάς. Σε περίπτωση δε που και ο Αναπληρωτής απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο Νικόλαο Αβραμίδη.

Επίσης ορίζονται οι παρακάτω δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ως Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και τους ανατίθεται χωρίς αμοιβή, η εποπτεία και ο συντονισμός των εξής δράσεων του Δήμου:

Σεραφίνα Αβραμίδου: Εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα, με ευθύνη την εποπτεία και τον συντονισμό των δράσεων του Δήμου για τον εν λόγω τομέα και του Τμήματος Αστικής Πανίδας – Γραφείο Απεντομώσεων Χώρων όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

Εμμανουήλ Καλαμπόκας: Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Υγείας, με ευθύνη την εποπτεία και τον συντονισμό των δράσεων του Δήμου για τη Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτή Τμημάτων και Γραφείων, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

Δήμητρα – Ινέζ Αγγελή-Λυκούδη: Εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Για το Παιδί, με ευθύνη την εποπτεία και τον συντονισμό των δράσεων του Δήμου για α) τη Διεύθυνση Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και δια βίου Μάθησης και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτή Τμημάτων και Γραφείων, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*