Τραγική η κατάσταση στον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τον Γ. Βρούτση

Η ρύθμιση των 120 δόσεων ενισχύεται και διευρύνεται και θα είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνει το κράτος στον πολίτη την όποια δεν πρέπει να χάσει, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός διευκρίνισε πως η ρύθμιση των 120 δόσεων μειώνει τα πρόστιμα του παρελθόντος μέχρι και 100% και τόνισε πως δέσμευση της κυβέρνησης είναι η μείωση των εισφορών που θα αντιμετωπίσει όπως επίσης και θέματα παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

Εξήγησε πως η ρύθμιση θα έχει αφετηρία το 2020 και βάθος τετραετίας και επανέλαβε ότι μια από τις μεγάλες παθογένειες του ελληνικού κράτους είναι η έκδοση των συντάξεων που επιδεινώθηκε με τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον σημείωσε ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και του ΕΦΚΑ η κατάσταση είναι τραγική.

«Εκκρεμούν 324.000 συντάξεις κύριες και εφάπαξ και αν προστεθούν οι 140.000 καταγεγραμμένες υποθέσεις του γενικού λογιστηρίου, οι εκκρεμείς συντάξεις φτάνουν τις 464.000» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας έκανε γνωστό ότι ένα μεγάλο κομμάτι των εκκρεμών συντάξεων θα βγει ψηφιακά, ενώ οι νέες συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2020 μπαίνουν στη διαδικασία της ψηφιοποίησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*