Ο οίκος Fitch αναβάθμισε τη Groupama

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Groupama Assurances Mutuelles (Όμιλος Groupama) και των βασικών θυγατρικών της, από τη βαθμίδα «Α-» στη βαθμίδα «Α» με θετική προοπτική, προχώρησε στις 20 Ιουνίου ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings.

Η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει τη συνεχή ισχυρή κεφαλαιοποίηση και τη μόχλευση της Groupama καθώς και την ισχυρή της κερδοφορία.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η αξιολόγηση αντανακλά επίσης το πολύ ισχυρό επιχειρηματικό προφίλ της Groupama στην γαλλική ασφαλιστική αγορά και τις πολύ καλές επιδόσεις της στο investment & asset risk.

Η Groupama, διευκρινίζεται, έχει πολύ ισχυρό επιχειρηματικό προφίλ στην γαλλική ασφαλιστική αγορά, στην οποία ο όμιλος κατέχει σημαντική θέση στον κλάδο Ακίνητης Περιουσίας και Ατυχημάτων (P&C), Ζωής και Υγείας.  Επιπλέον, το 18% των εσόδων της προέρχεται, σύμφωνα με τη Fitch από την δραστηριότητά της εκτός Γαλλίας, κυρίως στην Ιταλία (10%) και στην Ανατολική Ευρώπη (4%).  Η πρόοδος αυτή, αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες της Fitch ότι η Groupama θα εδραιώσει τις πολύ καλές επιδόσεις της και το 2019-20.

Δείτε παρακάτω όλη την ανακοίνωση του Fitch

Communiqué Fitch_Fitch Upgrades Groupama’s IFS Rating to ‘A’; Outlook Positive

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*