Αυξήθηκαν οι καταθέσεις ασφαλιστικών και χρηματοπιστωτικού τομέα

Αύξηση καταθέσεων παρουσίασαν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις και τα λοιπά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τον Απρίλιο του 2019, συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, όπως αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία από την ΤτΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ:

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι καταθέσεις από επιχειρήσεις και νοικοκυριά σημείωσαν επίσης άνοδο και διαμορφώθηκαν ως εξής:

ΙΙ.2.1 Καταθέσεις από επιχειρήσεις

Αύξηση κατά 709 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Απρίλιο του 2019, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι αύξησης κατά 699 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 5,3% από 6,2% τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, οι καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 535 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 894 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 175 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 196 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

ΙΙ.2.2 Καταθέσεις από νοικοκυριά και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα

Αύξηση κατά 833 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Απρίλιο του 2019, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι αύξησης κατά 518 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 6,2% από 5,4% τον προηγούμενο μήνα.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*