Eurobank: Ξεπερνά το 5% η PIMCO, κυρίαρχη η Fairfax του Πρεμ Γουάτσα

Ξεπέρασε το 5% η συμμετοχή της PIMCO στο μετοχικό σχήμα της Eurobank. Την ίδια ώρα, συνεχίζει να αυξάνει την συμμετοχή της και η Fairfax του Πρεμ Γουάτσα που κατέχει πλέον κάτι λιγότερο από το 1/3 της τράπεζας, σε συνέχεια της πρόσφατης συγχώνευσης του ομίλου με την Grivalia.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, που σήμερα αναμένεται να εξετάσει τις μη δεσμευτικές προσφορές για την πώληση της FPS και την τιτλοποίηση δανείων, το ποσοστό δικαιωμάτων της Fairfax έχει ανέλθει σε 33,03%.

Από τα εν λόγω δικαιώματα ψήφου επί μετοχών της Eurobank, η Fairfax κατέχει άμεσα το 1,62%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 60.221.637 δικαιώματα ψήφου επί μετοχών της Eurobank και έμμεσα μέσω ελεγχόμενων θυγατρικών της το 31,41%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 1.164.833.335 δικαιώματα ψήφου επί μετοχών της Eurobank. Εάν μάλιστα εξαιρεθούν τα δικαιώματα ψήφου του ΤΧΣ το ποσοστό της Fairfax επί των μετοχών ανέρχεται στο 33,5%.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρεμ Γουάτσα ισχυρός άντρας της Fairfax – που είναι μεγαλομέτοχος της Eurolife, μεταξύ άλλων – δήλωσε πρόσφατα ιδιαίτερα αισιόδοξος για την Ελλάδα.

Διαβάστε: Aισιόδοξος για την Ελλάδα o Mr. Fairfax Financial Holding

Σε ανακοίνωση της η Eurobank αναφέρει: 

1. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 14 του ν.3556/2007 και με βάση τη σχετική γνωστοποίηση που έλαβε η Eurobank από την εταιρεία «Pacific Investment Management Company LLC» (εφεξής «PIMCO»), το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου επί των κοινών μετοχών της Eurobank που κατείχε έμμεσα η PIMCO, υπερέβη στις 23.05.2019 του ορίου του 5% επί του συνολικού αριθμού των δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank, περιλαμβανομένων των δικαιωμάτων ψήφου του Ταμείου
Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («ΤΧΣ»), καθώς το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της PIMCO ανήλθε σε 5,029%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 186.540.345 δικαιώματα ψήφου επί μετοχών της Eurobank.

2. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 7α (παρ. 6 περ. γ) του ν. 3864/2010, με βάση τη σχετική ενημέρωση που έλαβε η Eurobank από την εταιρεία PIMCO, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου επί των κοινών μετοχών της Eurobank που κατείχε έμμεσα η PIMCO, υπερέβη στις 23.05.2019 του ορίου του 5% επί του συνολικού αριθμού των δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων ψήφου του ΤΧΣ, καθώς το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της PIMCO διαμορφώθηκε σε 5,1%, που αντιστοιχεί σε 186.540.345 δικαιώματα ψήφου επί μετοχών της Eurobank.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*