Μέσω του Business Banking Τουρισμός παρέχεται πρόσβαση για ασφαλιστικά προγράμματα

Η Eurobank υλοποιεί για 14η διαδοχική χρονιά το Πρόγραμμα Business Banking Τουρισμός, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προνομίων σε τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχονται από τρίτες εταιρείες, υποστηρίζοντας σφαιρικά το επιχειρηματικό «οικοσύστημα» του ελληνικού τουρισμού.

Οπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση το Πρόγραμμα απευθύνεται σε αμιγώς τουριστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις ολόκληρης της χώρας και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις των νησιωτικών περιοχών και της Χαλκιδικής. Φέτος παρέχεται επιπλέον δυνατότητα ένταξης, στο Πρόγραμμα, επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, κοσμηματοπωλείωνκαι επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τουριστικών ειδών & ειδών λαϊκής τέχνης σε όλη τη χώρα.

Εστιάζοντας στην εξυπηρέτηση των καθημερινών συναλλαγών, τη διαχείριση της ρευστότητας και του κόστους των λειτουργικών αναγκών και στις χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων για την ενδυνάμωση των επενδύσεων, η Τράπεζα μέσω του Προγράμματος, έχει μέχρι σήμερα στηρίξει περισσότερες από 56.000 επιχειρήσεις, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μικρομεσαίες.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, επικεφαλής Retail & Digital Banking, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, θέτοντας ως προτεραιότητα για την Τράπεζα, τη διαρκή αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, δήλωσε: «Η Eurobank αναγνωρίζει, διαχρονικά, τις ανάγκες των επιχειρηματιών του τουρισμού και βρίσκεται έμπρακτα δίπλα τους ενισχύοντας τη δυναμική του κλάδου προκειμένου να παράγει αξία, για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, τις τοπικές οικονομίες και την εθνική οικονομία, συνολικά. Σε μια εποχή ισχυρών προκλήσεων, όπως η κλιματική αλλαγή, η ψηφιοποίηση και η όξυνση του ανταγωνισμού διεθνώς, η διαρκής επένδυση των τουριστικών επιχειρήσεων στις σύγχρονες τάσεις και σε βιώσιμες λύσεις, είναι ο παράγοντας που θα κάνει τη διαφορά. H Τράπεζα με μακροχρόνια δέσμευση στην ουσιαστική στήριξη του τουριστικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος, κεντρικού πυλώνα ανάπτυξης και απασχόλησης στη χώρα, είναι σταθερά αρωγός στην προσπάθεια όλων των επιχειρήσεων να αξιοποιήσουν κάθε αναπτυξιακή ευκαιρία και να εδραιώσουν ένα ανθεκτικό, βιώσιμο τουριστικό μοντέλο ανάπτυξης».

Εξειδικευμένες λύσεις σε 5 άξονες

Μέσω του Business Banking Τουρισμός παρέχεται πρόσβαση σε επιλογές για:

Χρηματοδότηση: Εξειδικευμένα χρηματοδοτικά προϊόντα για κεφάλαιο κίνησης, χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων για επέκταση ή/και ανανέωση, αναβάθμιση επαγγελματικού εξοπλισμού με ανταγωνιστικά προϊόντα, όπως το Hotel Business Credit και το Net Metering, που εστιάζει ειδικά στη διαχείριση της αυξημένης ενεργειακής δαπάνης και την εξοικονόμηση ενέργειας. Παρέχεται επίσης η ευέλικτη χρηματοδοτική λύση POS Cash Advance, που αξιοποιεί τις καθημερινές εισπράξεις από το τερματικό POS της επιχείρησης για την αποπληρωμή της χρηματοδότησης, η οποία παρέχεται με προνομιακή τιμολόγηση.

Αξιοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων: Η Eurobank στηρίζει πλήρως την επιχείρηση σε όλα τα στάδια συμμετοχής της σε αναπτυξιακά προγράμματα μέσω του Eurobank Ανάπτυξη.

Καταθέσεις: Προνομιακό επιτόκιο στον επαγγελματικό λογαριασμό όψεως και σημαντικές εκπτώσεις στο πακέτο Advanced for Business για εξοικονόμηση χρημάτων στις τραπεζικές συναλλαγές.

Έξυπνες λύσεις για τις καθημερινές συναλλαγές των επιχειρήσεων: Διευκόλυνση εισπράξεων και πληρωμών αξιοποιώντας καινοτόμα εργαλεία, όπως η χρήση σύγχρονων POS τερματικών για τον φυσικό χώρο των επιχειρήσεων, υπηρεσίες για το ηλεκτρονικό κατάστημα και πρωτοποριακές λύσεις, όπως το Smart POS app, της εταιρείας Worldline Greece, που μετατρέπει οποιαδήποτε android συσκευή σε POS. Επιπλέον, παρέχεται δυνατότητα άμεσης είσπραξης πληρωμών από το κινητό, με το IRIS Payments Business, μέσω του Eurobank Mobile App, ανταγωνιστικές τιμολογήσεις σε εμβάσματα, καθώς και λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μισθοδοσία Προσωπικού: Προνομιακό επιτόκιο στο λογαριασμό μισθοδοσίας και σημαντικά προνόμια σε υπηρεσίες και προϊόντα της Τράπεζας.

Ασφαλιστικά Προγράμματα: Ολοκληρωμένες προτάσεις ασφάλισης από την Eurolife FFH για την προστασία των επιχειρήσεων από απρόοπτα περιστατικά, καθώς και ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα για το προσωπικό της επιχείρησης, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με επιπλέον παροχές και προνόμια ασφάλισης.

Συνεργασία με τρίτες εταιρείες για μια δέσμη προνομίων: Η Eurobank ενθαρρύνει την ανάπτυξη συνεργασιών εντός του τουριστικού «οικοσυστήματος», καθώς οι επιχειρήσεις λαμβάνουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, με προνομιακούς όρους, από τρίτες συμβουλευτικές επιχειρήσεις της εγχώριας και της διεθνούς αγοράς μέσω ενός δυναμικού δικτύου συνεργατών στους εξής τομείς:

  • Ψηφιακή Αναβάθμιση,
  • Επιχειρησιακή ευφυΐα,
  • Περιβάλλον & Αειφορία,
  • Εξοπλισμός.

Για την υποστήριξη των επαγγελματιών και τις λύσεις που παρέχονται μέσω του Προγράμματος πραγματοποιείται σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων, αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη (4.4.24) και τη Ζάκυνθο (10.4.24) ενώ, ενημερωτική δράση προγραμματίζεται εντός Μαΐου και στη Μυτιλήνη.