Η INTERAMERICAN βλέπει συνάρτηση του BRAIN REGAIN με τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης των επιχειρήσεων

Η INTERAMERICAN εκτιμά πως η επιχειρησιακή στρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξης μπορεί να ενθαρρύνει τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού και παράλληλα, να υποστηρίξει τη συγκράτηση δημιουργικού ανθρώπινου δυναμικού και νέων επιστημόνων στην Ελλάδα. Με αυτή την προσέγγιση και έχοντας αναπτύξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τους ανθρώπινους πόρους, την εργασία (νέος τρόπος, συμμετοχικότητα, ανάδειξη και αξιοποίηση ταλέντων), την ελληνική κοινωνία και την εθνική οικονομία -το κοινωνικό προϊόν που απέδωσε κατά το 2018 έφθασε στα 197 εκατ. ευρώ- η εταιρεία υποστηρίζει με τη συμμετοχή της την πρωτοβουλία BRAIN REGAIN του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Ελληνικές Ρίζες».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της υπευθυνότητας και στη βάση αναφοράς στους παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (UN Sustainable Development Goals), επισημαίνεται από την INTERAMERICAN η συνάφεια της πρωτοβουλίας με τους Στόχους για «Αξιοπρεπή Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη» (8), για «Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές» (9) και για «Συνεργασία για την επίτευξη των Στόχων» (17) του Ο.Η.Ε.. Είναι Στόχοι που η εταιρεία έχει ενσωματώσει στη στρατηγική και τις δραστηριότητές της, όπως δηλώνεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιάννη Καντώρο στην τελευταία της  Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η πρωτοβουλία BRAIN REGAIN, που ανακοινώθηκε στις 16 Απριλίου, απευθύνεται σε Έλληνες και Ελληνίδες που, λόγω της οικονομικής κρίσης, οδηγήθηκαν στο εξωτερικό, με στόχο την αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Όραμα της πρωτοβουλίας αποτελεί η συμβολή στη δημιουργία καταλλήλων συνθηκών για τον επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού για τη στελέχωση και ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων και της εθνικής οικονομίας. Η INTERAMERICAN είναι μια από τις 16 εταιρείες που συμμαχούν, παρέχοντας ανώτερα στελέχη τους για τον ρόλο του Μέντορα. Οι Μέντορες αναλαμβάνουν το καθοριστικό έργο της καθοδήγησης των Ελλήνων του εξωτερικού μέσα από απευθείας συζητήσεις μαζί τους και αναδεικνύουν τις δυνατότητες της χώρας και τις προοπτικές που διανοίγονται για τον επαναπατρισμό των στελεχών. Στη συμμαχία εταιρειών της πρωτοβουλίας BRAIN REGAIN, εκτός της INTERAMERICAN, συμμετέχουν και οι εταιρείες: Aegean Airlines, Ελληνικά Πετρέλαια, COSMOTE, Τράπεζα της Ελλάδος, Coca-Cola Τρία Έψιλον, ΤΙΤΑΝ, Τράπεζα Πειραιώς, Όμιλος FOURLIS, T.E.MES, ΜΕΤΡΟ, CHIPITΑ, SaniIkos, Upstream, Kyklades Maritime Corporation και Ogilvy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*