A. Σαρρηγεωργίου: Ανάγκη για ένα ψύχραιμο διάλογο κοινωνίας – αγοράς

Ανταπόκριση: Βάιος Κρόκος

Eπί τάπητος τίθενται τα κρίσιμα ζητήματα, για το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας συναρτήσει της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, στην Ημερίδα που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα με θέμα “Συντάξεις και Ανάπτυξη”.

Από το βήμα της Ημερίδας που διοργανώνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου ανέφερε: “Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα νοικοκυρέματος, κυρίως ως τον πρώτο πυλώνα. Ωστόσο λόγω δημογραφικού ζητήματος και αρχιτεκτονικής υπάρχουν ακόμα προβλήματα.

Αναθέσαμε στο ΙΟΒΕ να πραγματοποιήσει μια ανάλυση ώστε να υπάρξει ενας ψύχραιμος διάλογος ανάμεσα σε κοινωνία και αγορά”, σημείωσε.

Από το βήμα του Συνεδρίου, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, κ. Νίκος Βέττας παρουσίασε την εν λόγω μελέτη. Θέση γύρω από τα ασφαλιστικά ζητήματα, το συνταξιοδοτικό και τα ζητήματα που ανακύπτουν στην αγορά και τους επιμέρους κλάδους ανέπτυξαν σε ειδική συζήτηση οι κκ. Ρέτσος, Φέσσας και Σαρρηγεωργίου.

Με έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις και “χροιά προεκλογική”, τον πολιτικό κόσμο εκπροσώπησαν τελικά ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, κ. Τάσος Πετρόπουλος, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ . Άδωνις Γεωργιάδης, ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης από πλευράς ΚΙΝΑΛ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*