back to top
20.7 C
Athens
Κυριακή 4 Μαΐου 2025

Στη Generali χαρτοφυλάκια της ERGO σε Ουγγαρία και Σλοβακία

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Η ERGO, ο βραχίονας πρωτασφαλίσεων του γερμανικού αντασφαλιστικού κολοσσού Munich Re, ανακοίνωσε την πώληση των χαρτοφυλακίων ζωής, γενικών ασφαλίσεων και των σύνθετων (composite) χαρτοφυλακίων σε Ουγγαρία και Σλοβακία στην ιταλική Generali, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των διεθνών δραστηριοτήτων της.

- Advertisement -

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Generali Group θα αποκτήσει τα χαρτοφυλάκια των τριών μονάδων σε Ουγγαρία και Σλοβακία από την ERGO International AG, υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές και υπηρεσίες ανταγωνισμού. Οι υπό πώληση μονάδες της ERGO παρήγαγαν ασφάλιστρα ύψους 20,6 εκατ. ευρώ το 2017.

Η ERGO υπογραμμίζει ότι η αλλαγή της ιδιοκτησίας δεν θα επηρεάσει καθόλου τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει προς τους υφιστάμενους πελάτες στις δυο αυτές χώρες. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, η ERGO πούλησε και την μονάδα γενικών ασφαλίσεων στη Ρωσία στην ρωσική ασφαλιστική RESO-Garantia.

- Advertisement -

“Εφαρμόζουμε τη στραγητική μας για βελτιστοποίηση των διεθνών μας δραστηριοτήτων στη βάση καθορισμένων ελάχιστων απαιτήσεων», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ERGO International Alexander Ankel.  Ο επικεφαλής της Generali για την Αυστρία, τη Ρωσία και της χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης Luciano Cirina τόνισε από την πλευρά του ότι «Η εξαγορά των χαρτοφυλακίων (της ERGO) σε Ουγγαρία και Σλοβακία είναι ένα ακόμα βήμα για την επιτυχημένη αναπτυξιακή μας πορεία, πλήρως ευθυγραμμισμένο με την στρατηγική του Ομίλου για ενίσχυση της θέσης του στην Ευρώπη και ιδίως στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης…Η συμφωνία θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες για σταυροειδείς πωλήσεις στην υφιστάμενη πελατειακή μας βάση, καθώς και να προσεγγίσουμε νέους πελάτες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι κάθε πελάτης της ERGO θα επωφεληθεί από την ευρεία τεχνογνωσία μας και την μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουμε».

Σχετικές δημοσιεύσεις

H ERGO Ασφαλιστική εξυπηρετεί 1 εκατ. πελάτες

Με κεντρικό μήνυμα “Η εμπιστοσύνη σας, δύναμη και δέσμευσή μας”, η ERGO Ασφαλιστική πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ετήσια εκδήλωση των Δικτύων

Με επιτυχία η ετήσια εκδήλωση της ERGO για τα Δίκτυα Ανεξάρτητων Συνεργατών και Μεσιτών!

Με κεντρικό μήνυμα “Η εμπιστοσύνη σας, δύναμη και δέσμευσή μας”, η ERGO Ασφαλιστική πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την ετήσια εκδήλωση

H ERGO εξαγοράζει την Next Insurance αντί του ποσού των 2,6 δισ.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η NEXT Insurance θα αποτελέσει μέρος της ERGO της κύριας ασφαλιστικής της Munich Re.

Μία αξιέπαινη πασχαλινή δράση του Συλλόγου Εργαζόμενων στην ERGO

Στα πλαίσια της ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ στην ΕΡΓΑΣΙΑ των ατόμων με αναπηρία,  το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων στην ERGO,  διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

H AMK σηματοδοτεί τον ολιστικό μετασχηματισμό της Ευρώπη Holdings

Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του δικαιώματος προτίμησης για την ΑΜΚ της Ευρώπη Holdings, ύψους 68,3 εκατ. ευρώ.

Swiss Re: Στα 318 δισεκ. οι παγκόσμιες οικονομικές απώλειες το 2024, ανασφάλιστο το 57% των ζημιών

Οι αντασφαλιστές μπορούν να καλύψουν απώλειες μέχρι και 300 δισεκ το χρόνο λόγω της πληθώρας κεφαλαίων, αυξάνεται η ζήτηση για αντασφαλιστικές εγγυήσεις

EIAΣ: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μαΐου για διοικητικά στελέχη και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Θεματολογική ευρύτητα και εξειδίκευση στα εργασιακά ενδιαφέροντα των διοικητικών στελεχών ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Ποια χώρα ασφαλίζει την εμπορική ναυτιλία της με 1 δισ. ευρώ

Η Δανία θα διαθέσει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ για να ασφαλίσει τον εμπορικό στόλο της σε περίπτωση πολέμου ή μεγάλης κρίσης.

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Το νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα της Επαγγελματικής Ασφάλισης επί τάπητος στο 6ο Συνέδριο (Οcin25)

Για μία ακόμα χρονιά, η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) διοργανώνει, με την υποστήριξη της ethosEVENTS

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος

Tο νέο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Ογκολογων Παθολόγων Ελλάδος προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 12ης Απριλίου 2025.

H AMK σηματοδοτεί τον ολιστικό μετασχηματισμό της Ευρώπη Holdings

Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του δικαιώματος προτίμησης για την ΑΜΚ της Ευρώπη Holdings, ύψους 68,3 εκατ. ευρώ.

Στην κορυφή των Δεικτών Φερεγγυότητας για 5η συνεχή χρονιά η NP Ασφαλιστική

H NP Ασφαλιστική παρέμεινε και στο έτος 2024 στην 1η θέση μεταξύ των ασφαλιστικών εταιριών Solvency II.

Swiss Re: Στα 318 δισεκ. οι παγκόσμιες οικονομικές απώλειες το 2024, ανασφάλιστο το 57% των ζημιών

Οι αντασφαλιστές μπορούν να καλύψουν απώλειες μέχρι και 300 δισεκ το χρόνο λόγω της πληθώρας κεφαλαίων, αυξάνεται η ζήτηση για αντασφαλιστικές εγγυήσεις