Πώς να εξοικονομήσετε πραγματικά χρήματα από την ασφάλιση του αυτοκινήτου σας

Η ασφάλιση αυτοκινήτων δεν είναι συγκεκριμένη για όλους. Κάτι που μπορεί να «λειτουργεί»  για ένα άτομο, μπορεί να μη «λειτουργεί» για ένα άλλο.Παρόλα αυτά υπάρχουν ορισμένες δοκιμασμένες στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα, ωστόσο χρειάζεται προσοχή.

Οι ειδικοί στις ΗΠΑ λοιπόν συνιστούν:

 Εξετάστε το πιστωτικό αποτέλεσμα.

Ένας από τους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα στην ασφάλιση είναι να έχετε υψηλό πιστωτικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον James Garvey, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Self Lender, ιστοτόπου που βοηθά τους καταναλωτές να δημιουργήσουν το πιστωτικό αποτέλεσμά τους. «Σε πολλές χώρες, είναι νόμιμο για τις ασφαλιστικές εταιρείες να προχωρήσουν σε underwriting στα ασφαλιστήρια συμβόλαια με το πιστωτικό σας αποτέλεσμα» λέει.

Ρωτήστε τον εργοδότη σας

«Ένας τύπος ασφαλιστικής έκπτωσης που πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται καν να ότι μπορεί να προέρχεται από τον εργοδότη» λέει ο Joel Ohman, ιδρυτής της CarInsuranceComparison.com. «Πολλές μεγάλες εταιρείες προσφέρουν διάφορες εκπτώσεις στους υπαλλήλους τους εάν αγοράσουν συμβόλαιο μέσω ενός προτιμώμενου ασφαλιστή που ο εργοδότης μπορεί να έχει κάποιο είδος ειδικής διευθέτησης με αυτόν».

Συστήματα ασφαλείας 

Αυτή είναι η συμβουλή της ασφαλιστικής πράκτορα Jenny Saint Preux. Η προτροπή αυτή περιλαμβάνει και την εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας. «Ακόμα και ένα παθητικά ενεργοποιημένο σύστημα ασφαλείας μπορεί να συνδράμει στο να εξοικονομήσετε χρήματα από την ασφάλισή σας», λέει. «Τα συστήματα παρακολούθησης παρέχουν γενικά μεγαλύτερα οφέλη» προσθέτει.

Οδηγείστε προσεκτικά 

«Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ένα κακό ρεκόρ οδήγησης, εκτός από μια κακή αναφορά, μπορεί να αναγκάσει τον underwriter να αξιολογήσει την υπόθεση, πράγμα που σημαίνει ότι θα οδηγήσει σε πρόσθετο ασφάλιστρο λόγω του κινδύνου του ασφαλισμένου που αναλαμβάνει ο μεταφορέας» εξηγεί ο Mark Charnet, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της American Prosperity Group.

Με πληροφορίες από το Forbes.com

Διαβάστε επίσης:
Η ασφάλιση αυτοκινήτου προκαλεί προβληματισμό στην Ευρώπη

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*