Crowdhackathon Insurance 3: Νέες ιδέες, καινοτόμες εφαρμογές στον τομέα της ασφάλισης (video-photo)

Στις 9–10 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο τρίτος διήμερος μαραθώνιος καινοτομίας Crowdhackathon Insurance 3, ο οποίος διοργανώθηκε από την Ethos Media και την Crowdpolicy Open Innovation, στον χώρο καινοτομίας Innovathens powered by Samsung.

Στο Crowdhackathon Insurance 3 συμμετείχαν 10 ομάδες, οι οποίες σε δύο ημέρες υλοποίησαν και παρουσίασαν καινοτόμες εφαρμογές στον τομέα της ασφάλισης, με στόχο να προωθήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό στις ασφαλιστικές υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ιδέες είναι αρκετά υψηλού επιπέδου, γεγονός το οποίο δυσκόλεψε την λήψη απόφασης της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Από τις 10 ιδέες που παρουσιάστηκαν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2019, διακρίθηκαν πέντε οι οποίες κέρδισαν συνολικά χρηματικά βραβεία αξίας 4.500 ευρώ, καθώς και 3μηνη συμβουλευτική υποστήριξη σε ένα πρόγραμμα Insurtech Fast Track Accelerator που χορηγεί η Crowdpolicy Open Innovation.

Οι νικητές

Παρακάτω παρουσιάζονται οι νικήτριες ομάδες και οι ιδέες τους, οπώς αυτές κατατέθηκαν κατά την διάρκεια του Insurance 3.

 

Η Ομάδα Heart -Beat, η οποία κέρδισε το 1ο βραβείο και τα 2000 ευρώ, παρουσίασε ένα taxi beat για γιατρούς και έκτακτες ανάγκες. Ο πελάτης στέλνει distress call με ένα κουμπί και τον συνδέει με τον κοντινότερο γιατρό για άμεση επέμβαση. Χορηγός του βραβείου ήταν η ANYTIME, Gold Sponsor της εκδήλωσης. Την επιταγή παρέδωσε στην νικήτρια ομάδα ο κ. Πάνος Κούβαλης, Διευθυντής, Anytime.

Ομάδα Heartbeat

Ομάδα Heartbeat

Η Ομάδα Blockchain@Insurtech κέρδισε το 2ο βραβείο και τα 1500 ευρώ, παρουσίασε εφαρμογή η οποία λύνει το πρόβλημα του Insurance on-demand, την δυνατότητα δηλαδή να ασφαλίζεται κάποιος άμεσα και για μικρή διάρκεια, χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain. Χορηγός του βραβείου ήταν η ETHOS MEDIA, Διοργανωτής της εκδήλωσης. Την επιταγή παρέδωσε στην νικήτρια ομάδα ο κ. Κωνσταντίνος Ουζούνης, Γενικός Διευθυντής της εταιρίας

Η ομάδα Blockchain@insurtech

H Ομάδα SmartInsurance, η οποία κέρδισε το 3ο βραβείο και τα 1000 ευρώ, υλοποίησε εφαρμογή η οποία αντιμετωπίζει το πρόβλημα της καθυστερημένης ενημέρωσης και πληρωμής των εταιριών και διαμεσολαβητών, από τη στιγμή που πληρώνεται ένα ασφαλιστήριο. Χορηγός του βραβείου ήταν η EUROBROKERS, Bronze Sponsor της εκδήλωσης. Την επιταγή παρέδωσε στην νικήτρια ομάδα η κα Έφη Κουτσοβασίλη, Αντιπρόεδρος & Εντεταλμένη σύμβουλος.

Η ομάδα SmartInsurance

Η ομάδα SmartInsurance

Η Ομάδα AIIrsuRRNS, παρουσίασε ένα roboadvisor, που διευκολύνει το έργο του ασφαλιστή, προτείνοντας κατάλληλα προγράμματα σε κάθε πελάτη ή δυνάμει πελάτη αφού λάβει υπόψη πολλαπλά κριτήρια που τον «περιγράφουν».

H Ομάδα Irmos, παρουσίασε μία πλατφόρμα συλλογής και ανάλυσης δεδομένων για τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Ομάδα AIIrsuRRNS και Ομάδα Irmos

Οι δύο αυτές ομάδες επιβραβεύθηκαν με 3μηνη συμβουλευτική υποστήριξη σε ένα πρόγραμμα Insurtech Fast Track Accelerator που χορηγεί η Crowdpolicy Open Innovation.

Οι βασικοί στόχοι του Crowdhackathon Insurance 3 ήταν

  • Να δημιουργηθούν προϋποθέσεις νεανικής επιχειρηματικότητας, αφού μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία μπορεί να προκύψει μια νέα ομάδα ή start up εταιρία που θα συμβάλλει μελλοντικά στην οικονομία της χώρας μας.
  • Να αξιοποιηθούν οι γνώσεις, η εμπειρία προγραμματιστών, νέων επιχειρήσεων, ομάδων και στελεχών για τη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών.
  • Να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να σχεδιάσουν σωστά και να μετατρέψουν σε εφαρμογή μία ιδέα που μπορεί να δώσει λύση σε ένα πραγματικό πρόβλημα, υπό συνθήκες πίεσης χρόνου και με την καθοδήγηση εμπειρων μεντόρων από την αγορά.
  • Να δικτυωθούν οι νέοι developers και οι επιχειρηματίες με έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες του χώρου και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις δυναμικών συνεργασιών.

Κωνσταντίνος Ουζούνης, Γενικός Διευθυντής Ethos Media

Πλήθος κόσμου στο Crowdhackathon Insurance 3

Οι ομάδες σχεδιάζουν εφαρμογές

Την διοργάνωση υποστήριξαν και την φετινή χρονιά πολλές και σημαντικές εταιρείες του χώρου αλλά και η ευρύτερη ασφαλιστική κοινότητα.

 

Παρακολουθήστε το Live coverage από το Crowdhackathon:

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*