Νέο πλάνο ανάκαμψης για τη Lloyd’s μετά τα «απογοητευτικά αποτελέσματα» παρουσιάζει ο John Neal

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Lloyd’s ζήτησε συγγνώμη για τις «απαράδεκτες» επιδόσεις του ομίλου στην ασφαλιστικά αγορά και παρουσίασε σχέδιο ανάκαμψης.

Ο John Neal, ο οποίος εντάχθηκε στη Lloyd’s πριν από τέσσερις μήνες, προερχόμενος από την QBE, ανέλαβε τη θέση του CEO με φόντο τα απογοητευτικά αποτελέσματα, με απώλειες ύψους  2 δις στερλινών το 2017.«Δεν είναι αυτό που θέλουμε να είμαστε», δήλωσε ο Neal σχολιάζοντας σχετικά, και πρόσθεσε πως «η θέση μας είναι να είμαστε η ναυαρχίδα, θέτοντας στόχους και όρια που οι υπόλοιποι θα πρέπει να ακολουθούν, και όχι εμείς να ακολουθούμε τους άλλους».

Για έναν οργανισμό όπως η Lloyd’s, αυτά τα πρόσφατα αποτελέσματα – είμαι σίγουρος ότι συμφωνείτε όλοι – είναι απαράδεκτα», είπε και τόνισε πως «πήρα αυτή τη δουλειά με έναν απλό στόχο: να σιγουρευτούμε ότι ποτέ δεν θα βρεθούμε ξανά στη θέση αυτή». Βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα ο Neal ανέφερε ως προτεραιότητες την εξάλειψη του κόστους αναδοχής ώστε να καταστεί η αγορά πιο ανταγωνιστική, η συνέχιση της μετάβαση αναδοχή με τη βοήθεια της τεχνολογίας, και καλύτερη χρήση των εναλλακτικών κεφαλαίων.

Ο Neal δεσμεύθηκε ακόμη για μια «νέα γεωγραφική εστίαση» με στόχο η εταιρεία να επικεντρωθεί σε αναπτυγμένες αγορές με δυνατότητες επέκτασης, όπως οι ΗΠΑ, και για ευκαιρίες στην Ευρώπη μέσω της νέας θυγατρικής στις Βρυξέλλες. Ένα ακόμη στοιχείο στον νέο σχεδιασμό είναι ο όμιλος είναι η εστίαση στις αναδυόμενες αγορές.

Ο Neal δήλωσε ότι μακροπρόθεσμα θέλει να καταστεί η Lloyd’s μια παγκόσμια αγορά για εμπορική εταιρική και ειδικευμένη αντασφάλιση. Παράλληλα τόνισε ότι θέλει η Lloyd’s να γίνει η πλέον εξελιγμένη τεχνολογικά ασφαλιστική αγορά. Στο πλαίσιο του νέου πλάνου η Lloyd’s θα ανακοινώσει μια σειρά επαφών με νέα στελέχη τις προσεχείς εβδομάδες καθώς στοχεύει στο να συγκεντρώσει έναν «πυρήνα» για την κορυφαία ομάδα της.

Διαβάστε επίσης:

H CEO των Lloyd’s στο Bloomberg: Στην Ασία η μεγαλύτερη αύξηση της ασφάλισης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*