“Kαμπανάκι” στους (αντ)ασφαλιστές από Lloyd’s-ΑΟΝ και μια μεγάλη πρωτοβουλία

Μια νέα έκθεση από την εξειδικευμένη αγορά ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων Lloyd’s και την Aon, υπογραμμίζει μια σειρά από τομείς και κινδύνους που απαιτούν περαιτέρω δράση από τη βιομηχανία προκειμένου να συνδράμει στη βελτίωση της ανθεκτικότητας καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Lloyd’s και Aon υπογραμμίζουν μια σειρά υφιστάμενων ασφαλιστικών λύσεων που είναι ήδη διαθέσιμες για την αντιμετώπιση ορισμένων από τους βασικούς κινδύνους, όπως για παράδειγμα η διευκόλυνση ασφάλισης κρίσιμων αποστολών σιτηρών από την Ουκρανία και ο ρόλος της ασφαλιστικής αγοράς που σχετίζεται με την ενεργειακή και πυρηνική ενέργεια.

Ωστόσο, άλλοι τομείς, όπως η αλυσίδα εφοδιασμού, απαιτούν περαιτέρω δράση από τη βιομηχανία προκειμένου οι πελάτες να αναπτύξουν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με την έκθεση.

Με βάση μια προηγούμενη έκθεση, αυτή η τελευταία αναφορά των Lloyd’s και Aon σκιαγραφεί μια σειρά από πρακτικές λύσεις που μπορεί να λάβει ο κλάδος αντασφαλίσεων, σε επτά βασικές δυνάμεις της αγοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο πρόκειται να ηγηθούν την πρωτοβουλίας ενός φόρουμ καινοτομίας, σχεδιασμένο να παρέχει την ευκαιρία να υποστηρίξει την εμπορευματοποίηση νέων λύσεων που καλύπτουν τις αναδυόμενες ανάγκες των πελατών.

Η νέα πρωτοβουλία θα συνδυάσει τη μοναδική δύναμη σύγκλησης της αγοράς των Lloyd’s με την τεχνογνωσία και τη γνώση των πελατών της Aon.

Ο John Neal, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) των Lloyd’s, σχολίασε: «Ο τύπος της συνεργασίας που παρουσιάζεται σε αυτήν την έκθεση, μεταξύ της Aon και της Lloyd’s καταδεικνύει την πραγματική πρόταση για αξία στην ασφάλιση – τον διαμοιρασμό του κινδύνου μεταξύ πολλών για την προστασία των ατυχιών των λίγων.

«Τα Lloyd’s κατέχουν μια μοναδική θέση στον κλάδο, φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά για να οδηγήσουν σε καινοτόμες, βιώσιμες ασφαλιστικές λύσεις σε περιόδους παγκόσμιας κρίσης”.

«Τα Lloyd’s θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν την τεχνογνωσία και τους πόρους τους για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις συνέπειες της σύγκρουσης, μοιράζοντας τον κίνδυνο».

Σύμφωνα με τους δύο ομίλους, ο κλάδος έχει ήδη προχωρήσει με γοργό ρυθμό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πελάτες τους και δεσμεύονται να συμβάλουν στον μετριασμό του ολοένα και πιο περίπλοκου κινδύνου παγκοσμίως, επιταχύνοντας την παράδοση καινοτόμων λύσεων.

«Οι απτές επιπτώσεις της σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι εμφανείς σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις βιομηχανίες. Αν και η ασφαλιστική αγορά αντέδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά για να στηρίξει τους ασφαλισμένους, η κρίση αποκάλυψε κενά που δείχνουν ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και πιο γρήγορα», δήλωσε ο Dominic Christian, Global Chairman of Aon’s Reinsurance Solutions.

«Η εστίαση στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και λύσεων είναι απαραίτητη για να διασφαλίσουμε ότι η βιομηχανία μας διαδραματίζει τον καταλυτικό της ρόλο, βοηθώντας τους οργανισμούς να σταθούν όρθιοι σε ένα ολοένα και πιο ασταθές τοπίο κινδύνου και να λάβουν καλύτερες αποφάσεις.

«Προσπαθούμε να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας προϊόντων για να βοηθήσουμε να καλύψουμε τα κενά προστασίας που έχουμε δει να εμφανίζονται τους τελευταίους μήνες. Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες από αυτήν την έκθεση θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη συνεργασία σε ολόκληρο τον κλάδο μας για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του επείγοντος των αναγκών των πελατών», συνέχισε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*