Aviva: Επιστρέφει στην αγορά των Lloyd’s

Η Aviva plc ανακοίνωσε την αγορά της Probitas έναντι τιμήματος £242 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών. Η συναλλαγή περιλαμβάνει την απόκτηση της πλήρως ενοποιημένης πλατφόρμας Lloyd’s της Probitas, η οποία περιλαμβάνει το Εταιρικό Μέλος, τον Διαχειριστή, τις διεθνείς οντότητες διανομής και τα δικαιώματα ενοικίασης στο Syndicate 1492.

Η Amanda Blanc, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου της Aviva, δήλωσε:

«Αυτή η εξαγορά είναι ένα ακόμη βήμα που εντάσσεται στη στρατηγική μας να επενδύσουμε στη μελλοντική κερδοφόρα ανάπτυξη της Aviva. Η παρουσία της Aviva στην αγορά του Lloyd’s ανοίγει νέες ευκαιρίες για την επιτάχυνση της ανάπτυξης στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα Γενικών Ασφαλίσεων, Γενικών Ασφαλίσεων». 

Η είσοδος στην αγορά των Lloyd’s θα διαφοροποιήσει και θα διευρύνει το αποτύπωμα GCS της Aviva 

Η GCS είναι ένας βασικός πυλώνας της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Aviva στο Ηνωμένο Βασίλειο στις Γενικές Ασφάλειες (GI) και αποτελεί στρατηγικό τομέα ανάπτυξης για τον Όμιλο Aviva. 

Δεδομένης της εστίασης της Probitas σε εξειδικευμένες γραμμές, η συναλλαγή αντιπροσωπεύει μια μοναδική ευκαιρία για την Aviva να εισέλθει στην αγορά των Lloyd’s μέσω μιας επιχείρησης που είναι καλά ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική της Aviva όσον αφορά τα προινόνται, τη γεωγραφία και το προφίλ κινδύνου. 

Κορυφαία απόδοση στην αγορά Lloyd’s

Το Syndicate 1492 ανέφερε ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (GWP) ύψους 288 εκατομμυρίων λιρών το 2023 και κατέγραψε σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 21% (CAGR) από το 2019. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η επιχείρηση κατέγραψε σταθερά κορυφαία απόδοση στον όμιλο Lloyd’s, επιτυγχάνοντας μέση συνδυασμένη αναλογία 82%. Η ισχυρή ανάπτυξη αναμένεται να συνεχιστεί το 2024, λόγω των ευνοϊκών τάσεων των τιμών, των νέων σειρών προϊόντων και της διευρυμένης τοπικής διανομής σε βασικές αγορές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*