Allianz: Η Κίνα επεκτείνει το δρόμο των εμπορικών συναλλαγών

Γεννήθηκε στα τέλη του 2013, η πρωτοβουλία BRI (Belt & Road Initiative) είναι ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη και την συνεργασία που εισήχθη από την Κίνα. Το σχέδιο αυτό στοχεύει στην ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ της Κίνας και άλλων εταίρων χωρών σε τομείς όπως το εμπόριο, τα χρηματοοικονομικά, οι επενδύσεις, ο πολιτισμός.

Μετάφραση από την ιστοσελίδα: Allianz.com: Ελενα Ερμείδου

Με άλλα λόγια η Κίνα αποφάσισε να δημιουργήσει μία μοναδική πλατφόρμα για να συνδέσει δρόμους του εμπορίου και των εμπορικών χρηματοοικονομικών συναλλαγών  της Νότιο-Ανατολικής Ασίας με το δρόμο της οικονομίας της Ευρώπης, υποστηρίζοντας έτσι τις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές και αποφεύγοντας σκόπελους.

Στην πλατφόρμα συμμετέχουν περισσότερες από 80 χώρες κυρίως από την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική οι οποίες εκπροσωπούν το 36% του παγκοσμίου ΑΕΠ, το 68% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 41% του παγκοσμίου εμπορίου.

Η BRI είναι ισοδύναμη με 10 προγράμματα στήριξης Marshal. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα για την αξιοποίηση μελλοντικών ευκαιριών από την Κίνα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Euler Hermes οι εμπορικές ροές μεταξύ της κινεζικής πλατφόρμας  BRI  και των εταίρων θα αυξηθούν κατά 117 δισεκατομμύρια για το 2019 (εκτιμήσεις για 158 δισεκατομμύρια το 2018). Συνολικά το εγχείρημα αυτό αναμένεται να ενισχύσει το παγκόσμιο εμπόριο κατά 0,3% και να προσθέσει 0,1% στο παγκόσμιο ΑΕΠ το 2019.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*