Α. Σαρρηγεωργίου: Είμαστε αισιόδοξοι για την εξέλιξη της ασφαλιστικής αγοράς

Τα αποτελέσματα της μελέτης της ΕΑΕΕ για το 2018 σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών και Πρόεδρος και CEO της Eurolife ERB, Α. Σαρρηγεωργίου.

«Είμαστε αισιόδοξοι για την εξέλιξη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, κυρίως γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα από την ίδια την αγορά : οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι πολύ πιο ισχυρές κεφαλαιακά και έχουν προχωρήσει σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις που αφορούν την εταιρική διακυβέρνηση και τη διαφάνεια. Επιπλέον, έχουμε ένα σοβαρό επόπτη, την Τράπεζα της Ελλάδος και ένα αυστηρότατο πανευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο για την φερεγγυότητα των ασφαλιστικών εταιριών, το Solvency II.

Η ασφαλιστική αγορά συνδέεται στενά με την οικονομία και ως ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής της χώρας, αποτελεί ισχυρό μοχλό ανάπτυξης. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους αρμόδιους φορείς και να δώσουμε λύσεις στους πολίτες και την Πολιτεία για σοβαρά θέματα όπως οι συντάξεις, η υγεία και οι φυσικές καταστροφές».

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η ΕΑΕΕ, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του 2018 παρουσίασε αύξηση 1,8% ανερχόμενη τελικά στα € 3,9 δισ. Στην έρευνα συμμετείχε το σύνολο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων- μελών της ΕΑΕΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*