350 εκατ. σε Ευρώπη επένδυσε το Allianz Renewable Energy Fund II

Η  Ελλάδα, αν και βρίσκεται στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και παράγει υψηλά ποσοστά ηλιακής ενέργειας , πρακτικά δεν συμπεριλαμβάνεται στον επενδυτικό χάρτη για επενδύσεις στην ενέργεια. Τα τελευταία χρόνια δεκάδες fund σχεδιάστηκαν που επενδύουν στην ενέργεια,  σε 10 δες αιολικά, ηλιακά πάρκα τοποθετήκαν εκατομμύρια ευρώ, η Ελλάδα δεν υπήρξε στις επιλογές των επενδυτών. Ιταλία, Γαλλία πρωτοστατούν ακόμα και η Σουηδία και η Φινλανία.

Ελενα Ερμείδου

Για δύο συνεχόμενα χρόνια  και μετά την εξαγορά των φωτοβολταϊκών μονάδων στην Ιταλία και την Γαλλία, το Allianz Renewable Energy Fund II (AREF II) επενδύει στην ηλιακή ενέργεια σύμφωνα με την  Allianz Global Investors. Η επενδυτική περίοδος για τους θεσμικούς επενδυτές ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016 και έκλεισε στις 15 Νοεμβρίου 2016.

Το AREF II έχει επενδύσει περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ στην αιολική και ηλιακή ενέργεια στην Ευρώπη. Συνολικά στο χαρτοφυλάκιο του περιλαμβάνεται δυναμική 420 megawatts, 300 megawatt αιολικής ενέργειας και 120 ηλιακής ενέργειας.  Η δυναμική αυτή καλύπτει ετήσιες ανάγκες ηλεκτροδότησης 260.000 νοικοκυριών.

Συνολικά η ομάδα της Allianz Global Investors Infrastructure Equity Team διαχειρίζεται περίπου 1,6 δισεκ. ευρώ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*