Το Συνταξιοδοτικό Ταμείο της ΕΕ μετά το Brexit

της Ελενας Ερμείδου

Τον υπολογισμό του κόστους για το Ταμείο Σύνταξης και Υγείας των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση τον Μάρτιο του 2019 έχει αναλάβει η Prudential B. Marghios & Partners, σύμφωνα με τα όσα είπε χτες βράδυ σε ειδκή εκδήλωση προς τους δημοσιογράφους ο Γενικός Διευθυντής της Αναλογιστικής Εταιρείας Κώστας Νικολάου.

Το Ταμείο της Ε. Ε. έχει περί τους 160.000 εργαζομένους συμπεριλαμβανομένου και τα προστατευόμενα μέλη των εργαζόμενων. Η Βρετανία μετά την αποχώρηση της από την ΕΕ θα κληθεί να καταβάλλει αποζημιώσεις για ζημιές που θα προκληθούν από την διαδικασία του Brexit.

H Prudential επίσημος διαπραγματευτεής της ΕΕ για το Brexit με άλλα λόγια μετά από αναλογιστικές μελέτες θα υποβάλλει το ύψος του ποσού που θα πρέπει να καταβάλλει η Βρετανιά προς την Ε.Ε.

Σημειώνεται τα ποσοστά αναπλήρωσης του Ταμείου Συντάξεων της Ε. Ε. για τους ασφαλισμένους κυμαίνονται από 30% μέχρι 60%.  Οι εισφορές των εργαζομένων υπολογίζονται βάσει των αποδοχών τους και το τελευταίο διάστημα αυξάνονται διαρκώς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*