meeting, ασφαλιστική, στατιστική

4,3% αυξήθηκε η παραγωγή ασφαλίστρων το 7μηνο 2018

Στα 2,328 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε η παραγωγή ασφαλίστρων το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2018, παρουσιάζοντας αύξηση 4,3% έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος. Ανοδικά κινήθηκαν τόσο οι ασφαλίσεις Ζωής όσο και κατά Ζημιών, με ποσοστά 3,2% και 5,3% αντίστοιχα.

Τα στοιχεία προκύπτουν από 49 ασφαλιστικές επιχειρήσεις οι οποίες συγκέντρωσαν το 93,3% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και το 99,9% των ασφαλίσεων Ζωής σύμφωνα με τα στοιχεία του έτους 2017. Από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, 19 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις Ζωής και 45 στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.

Από τη σύγκριση των δηλώσεων παραγωγής εγγεγραμμένων ασφαλίστρων του χρονικού διαστήματος Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2018 των ανωτέρω επιχειρήσεων με τις αναθεωρημένες αντίστοιχες δηλώσεις για το 2017, προκύπτουν τα παρακάτω:

μελέτη ΕΑΕΕ, παραγωγή ασφαλίστρων, διάγραμμα

Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία της έρευνας προκύπτουν από τις δηλώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, οι οποίες δεν έχουν ελεγχθεί από ορκωτούς ελεγκτές.

Τον Ιούλιο του 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, οι ασφαλίσεις Ζωής αύξησαν την παραγωγή τους για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, αυτή τη φορά κατά 17,9%. Ομοίως, οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών κατέγραψαν αύξηση (+2,7%) για έβδομο συνεχόμενο μήνα. Συνολικά, η παραγωγή ασφαλίστρων μηνός Ιουλίου αυξήθηκε κατά 9,7%, έναντι του Ιουλίου του 2017.

μελέτη ΕΑΕΕ, παραγωγή ασφαλίστρων, διάγραμμα

Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη της ΕΑΕΕ:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*