Rendezvous 2018: Από τι κινδύνεύουν οι αντασφαλιστές

της Ελενας Ερμείδου

Εκτός πραγματικότητας κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ο (αντ)ασφαλιστικός κλάδος, αν δεν αδράξει τις ευκαιρίες για ανάπτυξη  που παρουσιάζουν οι cyber κίνδυνοι, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο Rendezvous 2018 στο Μόντε Κάρλο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αντασφαλειών της  Munich Re Torsten Jeworrek

‘Ως κορυφαίοι ηγέτες της αγοράς δεν μπορούμε να αγνοούμε τους cyber κινδύνους’ δήλωσε ο ίδιος  σε συνέντευξη Τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. “Πρέπει να βρούμε τρόπους και δώσουμε λύσεις στους πελάτες μας”.

‘Μάλιστα την στιγμή που  οι αντασφαλιστές έχουν να αντιμετωπίσουν χαμηλά επίπεδα κερδοφορίας και επικεντρώνονται στην μείωση των δαπανών” συμπλήρωσε από την πλευρά του Chief Underwriter Stefan Golling.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι ο στρατηγικός κίνδυνος, … αν αποφύγουμε τις προκλήσεις των cyber κινδύνων .. τότε διατρέχουμε τον κίνδυνο να γίνουμε άσχετοι με το αντικείμενο … καθώς οι cyber κίνδυνοι βρίσκονται εδώ … θα παραμείνουν εδώ και θα μεγαλώσουν.

Η αξία των cyber κινδύνων για τις αντασφάλειες διαμορφώνεται στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο η Munich Re διακρίνει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες, καθώς μπορεί να διαφοροποιηθεί γεωγραφικά και να προσφέρει προϊόντα που καλύπτουν ποίκιλλες ανάγκες σε διάφορους κλάδους της οικονομίας.Τα τελευταία πέντε χρόνια τα ασφάλιστρα cyber κινδύνων για την Munich Re εκτινάχθηκαν στα 400 εκατομμύρια δολάρια από 100.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*