Life Changer: η MetLife στηρίζει τους επιχειρηματίες του αύριο

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η MetLife έχει αναδείξει τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας σε κεντρικό πυλώνα δράσης, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Σημείο αναφοράς στη στρατηγική της είναι η πρωτοβουλία Life Changer, που υλοποιεί η MetLife παγκοσμίως, με στόχο την προώθηση της ενημέρωσης των νέων σε θέματα οικονομίας και οικονομικής διαχείρισης, καθώς και την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Στην Ελλάδα, η εταιρία υλοποιεί το πρόγραμμα από το 2015, σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, έχοντας επενδύσει μέχρι σήμερα πάνω από 450.000 ευρώ σε δράσεις εκπαίδευσης και ανάδειξης του επιχειρηματικού πνεύματος στη νέα γενιά.

Ειδικότερα, η MetLife υποστηρίζει σταθερά τη διοργάνωση των διαγωνισμών Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και Καλύτερης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης, που διεξάγονται στην Ελλάδα από το ΣΕΝ/JA, στο πλαίσιο  του Πανευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Junior Achievement Europe.

Η υποστήριξη αυτή παρέχεται τόσο μέσω χορηγιών, όσο και με τη συμμετοχή εθελοντών στελεχών της MetLife, οι οποίοι αναλαμβάνουν ρόλο «μέντορα» στις ομάδες μαθητών και φοιτητών, που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες. Μεταδίδοντας την εμπειρία και τις γνώσεις τους, οι εθελοντές της MetLife βοηθούν τους νέους, επίδοξους επιχειρηματίες να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες και να τις εφαρμόσουν στη διαμόρφωση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.  Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο του Life Changer, έχουν ενεργοποιηθεί περισσότεροι από 400 εθελοντές, ανώτερα και ανώτατα στελέχη και ασφαλιστικοί σύμβουλοι της MetLife, οι οποίοι έχουν εκπαιδεύσει πάνω από 4.000 μαθητές, όλων των βαθμίδων.

Για την εθελοντική προσφορά και τη συμβολή της στη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, η MetLife βραβεύθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά από το ΣΕΝ/JA, στο πλαίσιο του 12ου Πανελλαδικού Τελικού Διαγωνισμού για την ανάδειξη της «Καλύτερης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2018». Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από το ΣΕΝ/JA με την υποστήριξη της MetLife, ενώ παρόντες στην τελετή ήταν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, κ. Τζέφρυ Πάιατ.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της βράβευσης ο κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της MetLife, «Για εμάς η σημαντικότερη ηθική ανταμοιβή είναι να βλέπουμε τις ιδέες των παιδιών να παίρνουν ζωή και να αναβαθμίζουν κάθε χρόνο και περισσότερο το επίπεδο των διαγωνισμών, σε όρους δημιουργικότητας και καινοτομίας. Είμαστε ευτυχείς γιατί και φέτος επιβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα δυναμικό νέων ανθρώπων, με γνώσεις, ταλέντο και πάθος. Συνεχίζουμε, λοιπόν, τη συνεργασία μας με το ΣΕΝ/JA, με υπερηφάνεια, με την ενεργό συμμετοχή των ανθρώπων μας και με την πολύτιμη υποστήριξη και την τεχνογνωσία που μας παρέχει η MetLife. Στόχος μας είναι, μέσα από αυτή τη σύμπραξη, να συμβάλουμε στην ενδυνάμωση της νέας γενιάς και στην ανάδειξη των νέων επιχειρηματιών και στελεχών, οι οποίοι μπορούν να κάνουν στο μέλλον τη διαφορά, για τους ίδιους, αλλά και για τον τόπο μας.»

Οι νικήτριες ομάδες στο διαγωνισμό «Καλύτερης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2018», καθώς και στο διαγωνισμό Φοιτητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start UP 2018» – που διοργανώθηκε στα τέλη Μαΐου – θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους αντίστοιχους Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς, που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι στις 16 – 18 Ιουλίου και “Enterprise Challenge 2018”, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας στις 25 – 27 Ιουνίου 2018.

Eξ. φωτό: Σταύρος Μιχαηλίδης, επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας και μάρκετινγκ της MetLife

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*