Το Ε.Ε.Α. δίπλα στην κοινωνία

Κοντά σε παιδιά αλλά και σε άτομα που φιλοξενούνται σε ιδρύματα βρέθηκε και αυτές τις γιορτινές μέρες το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, δείχνοντας έμπρακτα την στήριξη του σε όσους έχουν ανάγκη και δίνοντας το παράδειγμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Για τρεις μέρες, αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Ε.Ε.Α., με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πραγματοποίησε επισκέψεις συνολικά σε πέντε ιδρύματα και δομές, μοιράζοντας δώρα που έφεραν το χαμόγελο σε μικρούς και μεγάλους.

Η πρώτη δομή που επισκέφθηκε τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022, ήταν η «Κιβωτός του Κόσμου», όπου φιλοξενούνται συνολικά 135 παιδιά. Τα μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. χάρισαν δώρα στα παιδιά και συζήτησαν με την Πρόεδρο της «Κιβωτού» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου και τη Γενική Διευθύντρια κα. Μαρία Χατζηνικολάκη, με τον κ. Χατζηθεοδοσίου να τονίζει την απόφαση της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. να συνεχίσει να στέκεται δίπλα στα παιδιά.

Την ίδια ημέρα, αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. επισκέφθηκε, επίσης, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Σπαστικών Παιδιών «Ο Καλός Σαμαρείτης», στην Αργυρούπολη, όπου φιλοξενούνται περίπου 40 άτομα με αναπηρία και επιτελείται ένα πολύ σημαντικό έργο.

Τα μέλη του Συλλόγου είχαν ετοιμάσει μία πολύ όμορφη υποδοχή – γιορτή για την αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α., που τούς προσέφερε δώρα και μοιράστηκε μαζί τους χαρούμενες, γιορτινές στιγμές.

Η πρωτοβουλία αγάπης και αλληλεγγύης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών συνεχίστηκε την Τρίτη Δεκεμβρίου. Πρώτος σταθμός ήταν το Κέντρο βρεφών «Η Μητέρα» στο Ίλιον, ενώ ακολούθησε η επίσκεψη στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών στο Χαϊδάρι, που φιλοξενεί κορίτσια ηλικίας τεσσάρων έως 26 ετών. Τα μέλη της Διοίκησης μοίρασαν δώρα στα παιδιά ενώ ενημερώθηκαν για το έργο των ιδρυμάτων.

Η τελευταία επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα στον Πειραιά, όπου φιλοξενούνται δεκάδες κορίτσια ηλικίας τεσσάρων έως 17 ετών. Χάρισαν δώρα και μοιράστηκαν στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς με τα παιδιά αλλά και με μέλη της Διοίκησης του Ιδρύματος.

«Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, επισκεπτόμαστε ιδρύματα και δομές προκειμένου να προσφέρουμε κάποια δώρα αλλά κυρίως αγάπη σε παιδιά. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στέκεται δίπλα στην κοινωνία και ειδικά στα πιο αδύναμα μέλη της καθώς και εμείς αποτελούμε κομμάτι της. Όπως είπα και στα μέλη των Διοικήσεων των ιδρυμάτων με τα οποία συζητήσαμε, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε το έργο τους. Μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά πρέπει να αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα για όλους μας και η στήριξη μας σε αυτά είναι αδιαπραγμάτευτη. Πραγματικά, είναι μεγάλη υπόθεση να βλέπεις ένα παιδί να χαμογελά», τόνισε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, κάνοντας έναν απολογισμό των επισκέψεων. 

Δίπλα στα παιδιά βρέθηκαν αυτές τις ημέρες, μαζί με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α., οι Αντιπρόεδροι Νίκος Γρέντζελος, Νίκος Κογιουμτσής και Ηλίας Μάνδρος, ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Γιάννης Βαφειαδάκης, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Γιώργος Ζηκόπουλος, o Πρόεδρος της “Αρωγός Συμβουλευτική Αναπτυξιακή Αστική Εταιρία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ΕΕΑ” και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. Δημήτρης Βαρδακώστας, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. Νίκος Παναγιωτάκης, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Σπύρος Δαμιανός, Δημήτρης Ραμαντζάς, Βασίλης Καρναχωρίτης και Κωνσταντίνος Δρόσος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*