back to top
3.2 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

4th Digital Finance Forum: Η κορυφαία εκδήλωση για τις ψηφιακές αλλαγές στον χρηματοπιστωτικό τομέα!

Το τοπίο στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό κλάδο αλλάζει άρδην με τα επιχειρηματικά αλλά και τα επιχειρησιακά μοντέλα να δημιουργούν νέα δεδομένα. Αυτά ακριβώς τα νέα δεδομένα αποτελούν και το θέμα και του φετινού 4th Digital Finance Forum (#dff17 – digitalfinance.ethosevents.eu), το οποίο, για μία ακόμη χρονιά, πρόκειται να προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στον κλάδο και όχι μόνο.

Το συνέδριο εξελίσσεται στο ετήσιο ραντεβού του χρηματοπιστωτικού κλάδου όσον αφορά τον τομέα της αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών και το 4th Digital Finance Forum αποτελεί το επόμενο βήμα από το Digital Finance Forum 2016, το οποίο είχε επικεντρωθεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό του τομέα και τις ανατροπές που συνεχίζουν να φέρνουν οι εξελίξεις στις ψηφιακές τεχνολογίες.

- Advertisement -

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται εκπρόσωποι από τις ελληνικές τράπεζες, τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες, τους αρμόδιους φορείς, startups από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και εταιρείες από το χώρο της τεχνολογίας και των υπηρεσιών.

Στο φετινό 4th Digital Finance Forum, η λίστα των ομιλητών είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

- Advertisement -

Για πρώτη φορά, θα υπάρξει πάνελ με αντικείμενο τις αλλαγές που φέρνουν οι ψηφιακές τεχνολογίες, στο οποίο θα συμμετάσχουν υψηλόβαθμα στελέχη και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών! Συζήτηση που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα παρουσιάσει έντονο ενδιαφέρον ιδίως από τη στιγμή που στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται οι:

  • Στέφανος Μυτιληναίος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, Τράπεζα Πειραιώς
  • Σωτήρης Συρμακέζης, Γενικός Διευθυντής, Group Chief Digital & Technology Officer, Eurobank
  • Δαμιανός Χαραλαμπίδης, Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής, Chief Digital Officer and Retail Banking Products, Alpha Bank
  • Νίκος Χριστοδούλου, Γενικός Διευθυντής Λειτουργικής Στήριξης Τράπεζας & Ομίλου, Εθνική Τράπεζα

Επιπλέον, οι φετινοί κεντρικοί ομιλητές του 4th Digital Finance Forum είναι δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι από τη διεθνή σκηνή του Fintech.

Ο πρώτος είναι ο Dr. Markos Zachariadis, Επίκουρος Καθηγητής Διοίκησης Πληροφοριακών Συστημάτων και Καινοτομίας, Warwick Business School / FinTech Επιστημονικός Συνεργάτης, Cambridge Digital Innovation, University of Cambridge, ο οποίος θεωρείται από τους καλύτερους ερευνητές στο χώρο του Fintech και στην ομιλία του θα επικεντρωθεί στις ψηφιακές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Ο δεύτερος κεντρικός ομιλητής είναι ο Simon Brady, Editorial Director, AKJ Associates, και εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη σε θέματα κυβερνοασφάλειας όσον αφορά στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Ακόμη, η λίστα περιλαμβάνει και παρουσιάσεις καινοτόμων λύσεων που υλοποιούνται στο εξωτερικό από ελληνικές εταιρείες όπως είναι η πρόταση για microinsurance που «τρέχει» σε χώρες της Αφρικής η Upstream.

Αλλά και στελέχη όπως είναι η Ειρήνη Μαραγκουδάκη, Γενική Διευθύντρια της Clayton Euro Risk για την περιοχή της νοτιανατολικής Ευρώπης, η οποία θα μας μιλήσει για την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και σε άλλους τομείς πέραν των «κλασικών» που είναι οι ηλεκτρονικές πληρωμές.

Φυσικά, οι ηλεκτρονικές πληρωμές θα αποτελέσουν ένα βασικό κομμάτι και του φετινού 4th Digital Finance Forum με παρουσιάσεις των νέων λύσεων από την πλευρά της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίες αλλάζουν ριζικά το τοπίο των πληρωμών, ενώ η Cardlink αναμένεται να παρουσιάσει όλες τις νέες τάσεις που παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες στην ελληνική αγορά των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Μία ιδιαιτερότητα του 4th Digital Finance Forum είναι επίσης ότι προσπαθεί να δει τους άξονες μεταξύ του φυσικού και του ψηφιακού «κόσμου», το αποκαλούμενο και phygital από τον συνδυασμό των λέξεων physical και digital. Στην ειδική ενότητα του 4th Digital Finance Forum θα παρουσιαστούν όλες οι τάσεις επί του συγκεκριμένου θέματος.

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου http://digitalfinance.ethosevents.eu καθώς επίσης και τα social κανάλια Facebook, LinkedIn, twitter και YouTube.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε: Χριστίνα Τσούχλαρη, Εvents Executive, Ethos Media S.A, τηλ. 210 9984917, tsouchlari.c@ethosmedia.eu       

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Συζητήσεις στο περιθώριο για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Πειραιώς

Από την πώληση αυτή, κερδισμένη θα βγαίνει χρηματιστηριακά η Τράπεζα Πειραιώς.

Η έξοδος του CVC από την Εθνική Ασφαλιστική, και τα 4 μεγάλα ερωτήματα

Με την αγαστή συνεργασία της κυβέρνησης το CVC σχεδιάζει την έξοδο του από την Εθνική Ασφαλιστική, πουλώντας το μερίδιο του στην Πειραιώς αντί του ποσού των 600 εκ.

ΕUROLIFE : Δημιούργησε νέα εταιρεία Fintech με την ονομασία Wallbid Ltd

Eταιρεία Fintech (τεχνολογικών εφαρμογών στο χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών) δημιούργησε η Eurolife

Iδιαίτερα επιτυχημένη αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Εθνική Τράπεζα

Το ΤΧΣ ολοκλήρωσε τη διάθεση συμμετοχής του 10% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο πλέον ανέρχεται σε 8,39%

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Αποκλειστικός χορηγός της εκδήλωσης της Ακαδημίας Αθηνών για την «Κλασική Παιδεία στην Ελληνική Εκπαίδευση»

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και παραμένοντας πιστή στην δέσμευσή της

Eurolife FFH: Απόδοση 3.18% στα ομαδικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου

Και το 2024, η Eurolife FFH πρόσφερε σημαντικές αποδόσεις στα ομαδικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου στους ασφαλισμένους της

Νέες αυτοματοποιημένες διαδικασίες για ταχύτερη εξυπηρέτηση και άμεσες αποζημιώσεις

Η Εθνική Ασφαλιστική προχωρά δυναμικά στην ψηφιακή εποχή, ολοκληρώνοντας μια σημαντική επένδυση σε σύγχρονες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου