Ποια ασφαλιστική κυριαρχεί στην οδική βοήθεια;

Toυ Nίκου Σακελλαρίου

Ο όμιλος Interamerican παραμένει στρατηγικά προσανατολισμένος στην παροχής άμεσων υπηρεσιών βοήθειας την στιγμή που ο πελάτης τους έχει ανάγκη είτε αυτή αφορά οδική βοήθεια είτε η ιατρική βοήθεια.  Η στρατηγική αυτή έχει αποδώσει μερίδιο που σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει το 35%  επί του συνόλου της αγοράς το 2017 σε περιστατικά που χρήζουν οδικής και ιατρικής βοήθειας με ανοδικές  τάσεις.

Η εταιρεία ανταποκρίθηκε, συνολικά, σε 439.844 περιστατικά, παρέχοντας σχετικές υπηρεσίες σε 1.205 πελάτες, κατά μέσο όρο, ημερησίως. Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο, με συνολικά μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα βοήθειας πέρυσι 31,1 εκατ. ευρώ έναντι 30,5 εκατ. το 2016 (αύξηση παραγωγής 2%) και 1,4 εκατομμύριο πελάτες στους δύο τομείς. Ταυτόχρονα η εταιρεία με σταθερά αυξανόμενη κερδοφορία τα τελευταία χρόνια , συνεισφέρει περίπου στο 20% επί της συνολικής κερδοφορίας του ομίλου.

“Η γενικότερη στρατηγική εστίασης στην ευρύτερη εμπειρία του πελάτη από την βρίσκει καθημερινή επιβεβαίωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες οδικής και ιατρικής βοήθειας δήλωσε ο Γιώργος Βαλαής γενικός διευθυντής της Interamerican Βοηθείας, προσθέτοντας ότι η οργάνωση είναι υποδειγματική για την ταχύτητα εξυπηρέτησης, με μέσο όρο προσέγγισης των περιστατικών, που χρήζουν οδικής υποστήριξης και με ασθενοφόρο, τη μισή ώρα και των περιπτώσεων αεροδιακομιδής τις τρεισήμισυ ώρες, από τη στιγμή της κλήσης έως την παράδοση του μεταφερομένου ατόμου σε νοσηλευτήριο.

Τέλος, οι υψηλοί δείκτες ικανοποίησης των πελατών και σύστασης της εταιρείας σε τρίτους (NPS 72%) υπογραμμίζουν την ποιότητα της διαχείρισης των περιστατικών, με εφαρμογή και της σύγχρονης μεθοδολογίας Lean”.

Ο Όμιλος Interamerican κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά στις υπηρεσίες παροχής Άμεσης Βοήθειας. Από το 1991 που δραστηριοποιήθηκε στο συγκεκριμένο χώρο, βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό των ασφαλισμένων του, προσφέροντας Άμεση Ιατρική Βοήθεια, Οδική Βοήθεια καθώς και υπηρεσίες Ταξιδιωτικής Βοήθειας σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαθέτοντας δικά του μέσα, υποδομή και εξειδικευμένο προσωπικό είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε έκτακτο περιστατικό, φροντίζοντας τη ζωή και την περιουσία των πελατών του, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

Στην Άμεση Ιατρική Βοήθεια η INTERAMERICAN παρέχει:

  • Συμβουλές και οδηγίες από συνεργάτες ιατρούς στη “Γραμμή Υγείας 1010”
  • Συντονισμό και κάλυψη υγειονομικής μεταφοράς με ασθενοφόρο, ελικόπτερο ή άλλο πρόσφορο μεταφορικό μέσο
  • Κάλυψη εξόδων νοσηλείας στο εξωτερικό
  • Επαναπατρισμός παθόντος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*