Ερ. Μοάτσος: Η πρόληψη κοστίζει λιγότερο από την αποκατάσταση

της Ελενας Ερμείδου

Ιδιαίτερο βάρος στο τομέα της πρόληψης και ενεημέρωσης για όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων τους ξεκινούν να ρίχνουν οι ασφαλιστικές στοχεύοντας να μειώσουν τις ζημιές και τον όγκο των αποζημιώσεων τους.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΧΑ Ασφαλιστικής κου Ερρίκου Μοάτσου, σε ειδική ενότητα συνεδρίου για την υγεία, «να επενδύσουμε στην πρόληψη με την προοπτική των χαμηλών ζημιών», προσθέτοντας ότι «η πρόληψη έχει μικρότερο κόστος από την αποκατάσταση».

Σε  ακριβείς μεθόδους πρόληψης θα συνεισφέρει η νέα ψηφιακή τεχνολογία με τις δυνατότητες που παρέχει όπως είναι η ανάλυση δεδομένων, σύμφωνα και με τα διεθνή συμπεράσματα. Ωστόσο η χρήση της, παρεμβαίνει και τονίζει η Insurance Europe δεν πρέπει να είναι ανεξέλεγκτη, καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ορίσει κανόνες που θα εφαρμόζονται για την προσμέτρηση του κινδύνου, όπως και κανόνες ενιαίους για όλους που θα ορίζουν την λειτουργία και ίδρυση των insurtech, fintech. Επίσης και να διευκρινιστούν οι αρμοδιότητες των φορέων της ΕΕ σχετικά με την καινοτομία, την ψηφιακή τεχνολογία, και χρήση των δεδομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΧΑ Research Fund συμβάλλει σημαντικά μέσω των ερευνών που πραγματοποιεί στην ενημέρωση για την υγεία.

Σίγουρο είναι ότι πολύ σύντομα θα αλλάξουν οι κανόνες της ασφαλιστικής αγοράς με την νέα τεχνολογία να βοηθά τις ασφαλιστικές να δώσουν έμφαση στην πρόληψη σε δύο κύριους τομείς όπως είναι η υγεία και το αυτοκίνητο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*