Ο Willem van Duin, πρόεδρος της ACHMEA, με τον Γιάννη Καντώρο, διευθύνοντα σύμβουλο της INTERAMERICAN

ACHMEA: Πάνω από €100 εκατ. αποζημιώσεις μετά τις καταιγίδες του Ιανουαρίου στην Ολλανδία

Μεγάλης έκτασης καταστροφές προκάλεσαν οι δύο ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την Ολλανδία στις 3 και 18 Ιανουαρίου, με τη δεύτερη μάλιστα, που επηρέασε έντονα τη Βόρεια Ολλανδία, αλλά σάρωσε και όλο το εσωτερικό της χώρας -γεγονός σπάνιο-, να αποτελεί μια από τις πιο σφοδρές των τελευταίων 50 ετών.

Ο ασφαλιστικός όμιλος ACHMEA, μητρικός της INTERAMERICAN, έχοντας ηγετική θέση στις γενικές ασφαλίσεις στην Ολλανδία, ανέλαβε το βάρος αποζημιώσεων που υπερβαίνουν τα 100 εκατ. ευρώ, ανταποκρινόμενος μετά την καταιγίδα της 18ης Ιανουαρίου σε 62.000 αιτήματα ιδιωτών, ενώ οι σχετικές επαφές με πελάτες ξεπέρασαν τις 100.000, χωρίς να περιλαμβάνονται ζημιές σε επιχειρήσεις και στον αγροτικό τομέα. Η online υποστήριξη από την ACHMEA λειτούργησε αποτελεσματικά για την άμεση διαχείριση της διαδικασίας αποζημιώσεων, εφόσον αφορούσε τουλάχιστον τα μισά από τα ανωτέρω περιστατικά.

Αντίστοιχα στην Ελλάδα, η INTERAMERICAN ανταποκρίθηκε άμεσα σε αποζημιώσεις αρκετών πελατών της που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής τον περασμένο Νοέμβριο. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία, ακολουθώντας ανάλογες κάθετες διαδικασίες, κατέβαλε αποζημιώσεις εντός 2 έως 10 ημερών από τον συμβάν, πέρα από τον μεγάλο αριθμό ενεργειών επεμβατικής υποστήριξης από τις υποδομές της στην οδική βοήθεια για την αποκατάσταση προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας, σε συνεργασία με τις αρχές.

Η INTERAMERICAN, αυξάνοντας συνεχώς το μερίδιό της στις γενικές ασφαλίσεις, κατά το 2017 κατέβαλε στους κλάδους γενικών ασφαλίσεων 75 εκατ. ευρώ, από τα οποία 12,4 εκατ. πληρώθηκαν σε ιδιώτες και επιχειρήσεις για ζημιές σε περιουσιακά στοιχεία εκτός κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτου.

Τη δυνατότητα της ACHMEA να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στις ανάγκες των πελατών της σε δύσκολες καταστάσεις, δικαιώνοντας την ασφαλιστική επιλογή τους, τόνισε σχετικά ο Willem van Duin, πρόεδρος του ομίλου. Όπως τόνισε, «οι καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα αυξάνονται και στην Ολλανδία και απαιτείται μια προσαρμογή όλων στο μεταβαλλόμενο κλιματικά περιβάλλον, καθώς και η συνεργασία ασφαλιστικών επιχειρήσεων, ασφαλισμένων και δημοσίου τομέα-αρχών για την αντιμετώπιση των καταστροφικών κινδύνων».

Οι αποζημιώσεις των πληγέντων από καταιγίδες του Ιανουαρίου θα υπολογιστούν στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2018 της ACHMEA. Τα αποτελέσματα του 2017 θα ανακοινωθούν στις 22 Μαρτίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*