Εργαζόμενοι της ΙΝΤΕRAMERICAN παρέδωσαν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας τα τρόφιμα στο ΚΥΑΔΑ

INTERAMERICAN: Ανάδειξη του εθελοντισμού με «Κατάθεση Αλληλεγγύης» των εργαζομένων

Συνεχίζοντας για έκτη χρονιά την εκστρατεία εθελοντικής συνεισφοράς των εργαζομένων της προς υποστήριξη αστέγων και απόρων, η INTERAMERICAN οργάνωσε και κατά τον περασμένο Δεκέμβριο την τακτική «Κατάθεση Αλληλεγγύης» για τη συγκέντρωση τροφίμων και αναλώσιμων ειδών.

Η εκστρατεία απέδωσε 1,1 τόνο τροφίμων από την εταιρική κοινωνία της Αθήνας, ποσότητα που διατέθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ) του Δήμου Αθηναίων. Σημαντική ήταν, ακόμη, η συγκομιδή τροφίμων και ειδών υγιεινής και οικιακής χρήσης στη Θεσσαλονίκη, που προσέφερε η εταιρεία στο φιλόπτωχο Ταμείο της ενορίας Αγίου Ελευθερίου στο Ντεπώ, στην Πάτρα, με επίδοση στο ίδρυμα Κιβωτός της Αγάπης, και στα Ιωάννινα για το Κέντρο Προστασίας Παιδιού.

Παράλληλα, η INTERAMERICAN ήταν και φέτος η χορηγός του πρωτοχρονιάτικου γεύματος που οργάνωσε για απόρους ο Δήμος Αθηναίων, στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο του Ρουφ, όπου συμμετείχαν περίπου 1.000 πολίτες. Η εταιρεία ήταν χορηγός το 2017 και του πασχαλινού τραπεζιού, επαναλαμβάνοντας σταθερά την αρωγή που παρέχει στις πρωτοβουλίες των κοινωνικών δομών του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες υποστηρίζουν περίπου 25.000 άτομα.

Η δραστική αντιμετώπιση και ο περιορισμός της φτώχειας αποτελεί έναν από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και επιχειρήσεις με οργανωμένο σχέδιο δράσεων υπευθυνότητας, όπως η INTERAMERICAN, εναρμονίζουν τις σχετικές πρακτικές τους, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Έτσι, πέρα από την υλοποίηση επιχειρησιακών προτεραιοτήτων για την εκπαίδευση και απασχόληση σε αναδυόμενους τομείς εργασίας -αφού η ανεργία αποτελεί την κατ’ εξοχήν αιτία ακραίας φτώχειας στις μικρότερες ηλικίες (18-29 ετών) στην Ελλάδα-, υποστηρίζουν και το έργο φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης.

Για την κατάσταση ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα συνεκτιμάται η σοβαρή ανεπάρκεια της εισοδηματικής στήριξης των ανέργων. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το πρώτο δεκάμηνο του 2017, ενώ ο αριθμός των ανέργων είχε φθάσει τους 1.030.000, αυτοί που ελάμβαναν επίδομα ανεργίας έφθαναν μόλις το 11,8% (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ και ΟΑΕΔ – πηγή: διαΝΕΟσις).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*