generali logo on door, λογότυπο, είσοδος γραφείων

Φεύγει από Γουατεμάλα και Λιχτενστάιν η Generali

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Την πώληση των δραστηριοτήτων της στη Γουατεμάλα και στο Λιχτενστάιν (σε δυο ξεχωριστές συμφωνίες) ανακοίνωσε ο ιταλικός ασφαλιστικός όμιλος Generali, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που προβλέπει -μεταξύ άλλων- την επικέντρωσή του στις πιο ελκυστικές περιοχές από γεωγραφικής πλευράς και στις περισσότερο υποσχόμενες δραστηριότητες που δεν απορροφούν υπερβολικά πολλά κεφάλαια.

Στη Γουατεμάλα η Generali  υπέγραψε συμφωνία για την πώληση της συμμετοχής της (51%) στην Aseguradora Generali στους τοπικούς συνεργάτες της, που ελέγχουν το υπόλοιπο 49% του μετοχικού κεφαλαίου. Στο Λιχτενστάιν η  ελβετική θυγατρική Generali Schweiz Holding συμφώνησε να πωλήσει το 100% της Fortuna Lebens-Versicherungs, εταιρείας ασφαλειών ζωής που βρίσκεται σε διαδικασία  run-off (εκκαθάριση παλαιού ζημιογόνου χαρτοφυλακίου) από το 2015, στην FWU, γερμανικό όμιλο παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα το Μόναχο. Και οι δυο συναλλαγές τελούν υπό την αίρεση των αρμόδιων εποπτικών αρχών.

Όπως υπογραμμίζει η Generali,  οι δυο συμφωνίες εντάσσονται στην στρατηγική ενεργητικής διαχείρισης του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου. Οι κινήσεις της είναι ευθυγραμμισμένες με την ευρύτερη τάση που επικρατεί στον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο, για απαλλαγή των εταιρειών από τις δραστηριότητες δευτερεύουσας σημασίας και την αποχώρησή τους από αγορές που δεν έχουν ουσιαστική παρουσία ή ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Υπενθυμίζεται ότι η γαλλική AXA έφυγε πρόσφατα από τις αγορές της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας, η Allianz έβγαλε στο σφυρί τη θυγατρική της στην Κορέα, η Zurich Insurance πούλησε τις μονάδες της σε Νότιο Αφρική, Μαρόκο, Ταϊβάν. Και μάλλον έπεται συνέχεια…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*