Στις Βρυξέλλες εκπρόσωποι του ΕΕΑ και της ΕΑΔΕ

Με δύο βαριά θέματα στην ατζέντα τους βρίσκονται στις Βρυξέλλες ήδη από χθες και πραγματοποιούν σήμερα επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς, καθώς και με Έλληνες ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι των διαμεσολαβούντων στην ιδιωτική ασφάλιση.

 

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΕΑΔΕ, κ.κ. Γιώργο Καράβια και Δημήτρη Γαβαλάκη, έχουν σήμερα προγραμματισμένες συναντήσεις με τη διοίκηση της BIPAR, της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας των διαμεσολαβούντων, αλλά και με Έλληνες ευρωβουλευτές, από όλα τα κόμματα της χώρας που εκπροσωπούνται στο ευρωκοινοβούλιο.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα θέματα της ατζέντας τους, οι εκπρόσωποι του ΕΕΑ και της ΕΑΔΕ, θα προτάξουν ζητήματα που έχουν ανακύψει από την εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας περί διαμεσολάβησης, την IDD, αλλά και τις πρακτικές που χρησιμοποιούν οι τράπεζες προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, επισημαίνοντας ότι πολλές από τις πρακτικές τους είναι επιθετικές και κινούνται στο πεδίο του αθέμιτου ανταγωνισμού.

 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτός είναι ένας πρώτος κύκλος επαφών που πραγματοποιούν στις Βρυξέλλες οι εκπρόσωποι φορέων της διαμεσολάβησης, ο οποίος θα έχει και συνέχεια ώστε ο κλάδος να εξασφαλίσει στηρίγματα και στην καρδία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Βρυξέλλες, για την επίλυση σειράς ζητημάτων από τα οποία εξαρτάται άμεσα η ανάπτυξή του.

 

Η πρώτη αυτή πρωτοβουλία ανήκει στον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*